Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μπελέρης, Αυτιάς, Μελέτη: Εθνικισμός, λαϊκισμός, ΤV "σώζουν" (;) Μητσοτάκη…

 


Μπορεί ο, φυλακισμένος στην Αλβανία, δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης να «σώσει» τη ΝΔ στις ευρωεκλογές; Έτσι φαίνεται να πιστεύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ και γ’ αυτό αποφάσισαν να τον χρίσουν υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Διότι, σύμφωνα με τα διοχετευόμενα, η υποψηφιότητα Μπελέρη θα μετέτρεπε την υπόθεσή του από ευρωπαϊκή σε διμερή και θα επιδείνωνε τις σχέσεις με την Αλβανία. Γι’ αυτό και υπήρχαν αντιρρήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όμως, στη φάση που βρίσκεται το κυβερνών κόμμα εν όψει ευρωεκλογών, αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Η ΝΔ έχει γίνει «σουρωτήρι» στην πολύ δεξιά πλευρά της και είναι επείγον να σταματήσουν αυτές οι διαρροές. Υπό την πίεση αυτών των διαρροών και των κατηγοριών, που δέχεται από ακραία δεξιά και εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης, για «υποχωρητικότητα» απέναντι στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός έβαλε στην άκρη τους δισταγμούς του.

Τα «κεντρώα» και «νεωτεριστικά» ανοίγματα κρίθηκε ότι δεν αποφέρουν πλέον άλλα οφέλη και επιστρατεύονται κήρυκες του «πατριωτισμού» και των «ελληνοχριστιανικών ιδεωδών». Ο Γιώργος Αυτιάς πρώτος έδωσε το σύνθημα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», αναγκάζοντας τον Γιώργο Παπαδάκη, που τον φιλοξενούσε στην εκπομπή του, να του θυμίσει ότι «αυτά τα έλεγε ο Παπαδόπουλος»(ο δικτάτορας)!

Και τώρα ο Μπελέρης, με την υποψηφιότητα του οποίου ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να τσιγκλήσει τα «πατριωτικά» αισθήματα ψηφοφόρων, που δείχνουν ότι στις ευρωεκλογές μπορεί να μπουν στον πειρασμό να «μετακομίσουν» στην κάλπη του Βελόπουλου ή άλλων ακραίων δεξιών κομμάτων.

 Μπελέρης, εκτός από τη σημερινή φυλάκισή του από το καθεστώς Ράμα, έχει και περιπετειώδες παρελθόν στις σχέσεις με την Αλβανία. Το 1995 είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους έξι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα με βαρύ οπλισμό και κατηγορήθηκαν ότι ετοίμαζαν προβοκάτσια μέσα στο αλβανικό έδαφος. Καταδικάστηκαν τότε από ελληνικό δικαστήριο, αλλά τελικά έπεσαν στα μαλακά.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν ανάγκη από τον «πατριωτισμό» που εκπέμπει η περιπέτεια του Μπελέρη στην Αλβανία. Με αυτόν θα επιχειρήσουν να συγκρατήσουν τους εθνικοπατριώτες ψηφοφόρους και να αποδυναμώσουν τον Βελόπουλο.

Για τους άλλους ποντάρουν στον Αυτιά και στην τηλεπαρουσιάστρια κυρία Μελέτη. Για να μην έχει το πάνω χέρι, σ’ αυτό το κοινό, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη με τον συνάδελφό της κύριο Παπανώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου