Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Το “βέτο” Γεραπετρίτη για Μπελέρη, ο απρόσμενος σύμμαχος του Κασσελάκη, η λατρεία Βελόπουλου για τον Πούτιν και το νέο πωλητήριο στο Open


«Βέτο» Γεραπετρίτη στην υποψηφιότητα Μπελέρη

-Δεν χρειάζεται να σας πω τον βαθμό της επιρροής του υπουργού Γεραπετρίτη στο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη. Ούτε να σας επαναλάβω ότι διαχρονικά και σταθερά ο υπουργός Εξωτερικών είναι ένας από τους ανθρώπους (ενδεχομένως και ο πιο διαχρονικός μαζί με τον Σκέρτσο) που συμβουλεύεται και κυρίως (που) ακούει όταν καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις ο πρωθυπουργός. Αυτό ακριβώς συνέβη και προχθές όταν ο αρχηγός Κυριάκος, έπρεπε να «κλείσει» είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο το θέμα της συμμετοχής του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Τόσο ο Γεραπετρίτης, όσο και η υφυπουργός Εξωτερικών

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, είχαν διατυπώσει τη διαφωνία τους, αφού θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να διαταραχθούν οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις. Αυτό που όπως μαθαίνω επηρέασε καταλυτικά την τελική απόφαση Μητσοτάκη ήταν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών σε σχέση με μια σειρά από κινδύνους που εγκυμονούσε η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Επιβεβαίωση για το ταξίδι στην Άγκυρα

-Πανηγυρική επιβεβαίωση της στήλης δια στόματος Μητσοτάκη για τα ταξίδι στην Άγκυρα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στους Παπαδάκη, Αναστασοπούλου ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι μια από τις επικρατούσες ημερομηνίες για την επίσκεψή του στην Τουρκία, είναι η 13η Μαΐου. Με αφορμή αυτό να σας πω ότι στο ΥΠΕΞ υπάρχει ένας προβληματισμός, για το αν και κατά πόσο είναι φρόνιμο, ο αρχηγός Κυριάκος να επισκεφτεί εκτός από την Άγκυρα και την Καπαδοκία. Αν καταλαβαίνω καλά, γιατί από αυτά δεν σκαμπάζω, οι διπλωμάτες δεν δείχνουν ενθουσιασμένοι από τη σχετική πρωθυπουργική επιθυμία. Με δεδομένο ότι αντίστοιχες ενστάσεις διατύπωναν και για την Ουκρανία, δεν μπορώ να αποκλείσω την παρουσία Μητσοτάκη στην Καπαδοκία.

Ο Δένδιας «συναντά» τον Καραμανλή στη Βοστόνη

-Σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική ομογένεια με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Από το άκρως ενδιαφέρον (ομολογώ) πρόγραμμα του υπουργού Δένδια, ξεχώρισα (αν και δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο), την επίσκεψη στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση της σχολής, ακαδημαϊκούς και την επικεφαλής της Έδρας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Φωτεινή Παζαρτζή. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι για τους διαρκώς υποψιασμένους, οι επαφές Δένδια επί αμερικανικού εδάφους έχουν μια κάποια (σοβαρή) αξία, πέραν της σημειολογίας τους.

Πρωθυπουργική χυλόπιτα στο Delphi Forum

Από αίσθηση και όχι από πληροφόρηση μπορώ να εκτιμήσω ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης δεν θα δώσει το «παρών» στο Delphi Forum που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Τσομώκος. Η απουσία του πρωθυπουργού εκ των πραγμάτων υποβαθμίζει ακόμη περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη εκδήλωση. Επειδή μου προξένησε μια κάποια εντύπωση το γεγονός της αιφνιδιαστικής ακύρωσης, ρώτησα και έμαθα ότι οφείλεται στην παρέμβαση Δένδια στο Delphi Forum, η οποία λίγο έλλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο. Ο αρχηγός Κυριάκος θεωρεί ότι οι διοργανωτές του φόρουμ είχαν στήσει το συγκεκριμένο πάνελ για να προκαλέσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Η λατρεία Βελόπουλου για τον Πούτιν

-Όταν δίνει συνεντεύξεις ο πρόεδρος Βελόπουλος πρέπει να τον ακούει προσεκτικά η κυβέρνηση. Γιατί καλά είναι τα γιουρούσια στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει εκλογών, αλλά ο άνθρωπος λέει και πράγματα που κάποιος πρέπει να δίνει απαντήσεις. Παράδειγμα, η προχτεσινή εμφάνιση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο Attica TV των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Εκεί, μεταξύ άλλων, άνοιξε τα χαρτιά του για τον Πούτιν, μην μπορώντας να κρύψει τον θαυμασμό του για το ίνδαλμά του. «Τέτοιο ηγέτη θέλω για τη χώρα μου» είπε, δικαιολογώντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως εξής: «Ο Πούτιν προτιμά τον Τραμπ γιατί δεν θέλει πόλεμο κι αυτός. Τον ανάγκασαν (τον Πούτιν) να κάνει πόλεμο , αναγκάστηκε να κάνει εισβολή». Τα ακούνε αυτά στο Μαξίμου;  Θα απαντήσει κανείς ή νομίζουν ότι δεν περνάνε αυτά στους Βορειοελλαδίτες;

Ο Άδωνις τον έστησε στη γωνία

-Απολαυστική ομολογώ ότι ήταν η χθεσινή αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή οι Άδωνις και Βελόπουλος. Ο υπουργός Υγείας που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, με τα όσα του έσουρε, είναι αλήθεια ότι του χάλασε τη μέρα. Βλέπετε ο Γεωργιάδης ενδεχομένως και να είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει Βελόπουλος και αυτή η γνώση, όπως και να το κάνουμε εκτός του ότι είναι ενοχλητική, μπορεί να κοστίσει στον δρόμο προς τις εκλογές. Με αφορμή πάντως τη χθεσινή αντιπαράθεση προσπάθησα να γίνω και λίγο Βελόπουλος και να συνωμοτήσω χαμηλοφώνως. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μάλλον υπήρχε κάποιος λόγος που επί τρία χρόνια το Μαξίμου άφηνε ανενόχλητο σε επίπεδο κριτικής τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης.

Πουλάει (ξανά) το Open ο Ιβάν

-Πωλητήριο έχει βάλει για άλλη φορά στο Open ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης, επιδιώκοντας σε μια δύσκολη (ομολογουμένως) περίοδο να κάνει exit από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Σύμφωνα με κάτι καλά πληροφορημένες πηγές, ο ομογενής επιχειρηματίας, που κάθε χρόνο σπαταλά τσουβάλια ρούβλια, αντιλαμβανόμενος την αδυναμία να κερδίσει χώρο στον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό, αποφάσισε να πωλήσει το Open. Με βάση αυτά που είχαν γίνει γνωστά κατά το παρελθόν, οι απαιτήσεις του Ιβάν, ανέρχονταν στα 100 εκατ. ευρώ. Όμως, αυτός ο στόχος είναι πλέον σχεδόν ουτοπικός, αφού κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να δώσει αυτά τα χρήματα για ένα κανάλι που επί της ουσίας δεν υπάρχει στον τηλεοπτικό χάρτη.

Τα είχε πει η Ελληνική Λύση

-Συνεχίζει ο Stefanos το βιολί του για μη αδιάβλητες εκλογές και την ανάγκη να γίνουν αυτές με παρατηρητές. Μόνο που βρήκε σε αυτό έναν απρόσμενο σύμμαχο, δεξιά του πολιτικού φάσματος: τον Κυριάκο Βελόπουλο, που δήλωσε ότι όταν τα έλεγε από πέρυσι για νοθεία, όταν ήταν στους εκλογικούς καταλόγους 600.000 πεθαμένοι, όταν μόνο έξι παρατηρητές παρακολούθησαν τις εκλογές το 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπούσε. Ιδού όμως η Ρόδος για τον πρόεδρο  του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσει συμμάχους για τα απίστευτα που υποστηρίζει. Άλλωστε ο Αλέξης του άφησε παρακαταθήκη, με ανίερες συμμαχίες τύπου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Το δείπνο στο εστιατόριο του «Κοντιζά»…

-Μετά από μια γεμάτη μέρα που είχε ο πρόεδρος Stefanos είπε το βράδυ να χαλαρώσει μαζί με τον σύζυγο του Τάιλερ και καλούς φίλους. Βλέπετε το να ξεναγείς στο σπίτι σου τον συναγωνιστή Νίκο Ευαγγελάτο και μετά να πρέπει να περάσεις και από τη βάσανο των ερωτήσεων του για πολιτική είναι πολύ κουραστικό σε σημείο που ο Stefanos θα έπρεπε να πάρει χθες βαρέα και ανθυγιεινά. Χθες βράδυ, λοιπόν, είπε να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, που όμως μας αποκάλυψε στη συνέντευξη του το αγαπούν πολύ. Έτσι λοιπόν πήγε στο Tanpopo, στο εστιατόριο του γνωστού σεφ Σωτήρη Κοντιζά, Αριστείδου και Ευριπίδου γωνία. Όπως μου μετέφερε ο ρεπόρτερ που έχω στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα του καθόταν ο Τάιλερ και κάτι φίλοι τους και έτρωγαν κάτι ράμεν. Ας πει όμως κάποιος στον πρόεδρο Στέφανο ότι αν συνεχίσει με ράμεν και όχι με κάνα πιλάφι με οφτό θα συνεχίσει και ο κόσμος να τον περνάει για αμερικανάκι.

… και το Πάσχα στην Κέρκυρα για τον Stefanos

-Με αφορμή το χθεσινοβραδινό δείπνο, ένας άλλος πληροφοριοδότης από τους σχετικά καλούς που με τροφοδοτούν με πληροφορίες, μου είπε ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης έχει (ήδη) κλείσει που θα κάνει Πάσχα. Θα πάει λέει στην Κέρκυρα, αφού θεωρεί ότι είναι ο τόπος που γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο τις Αναστάσιμες (και όχι μόνο) μέρες. Υποθέτω ότι αγνοεί το γεγονός ότι και προκάτοχός του πριν από την εκλογική συντριβή από τον Μητσοτάκη, είχε επιλέξει την Κέρκυρα για να γιορτάσει το Πάσχα.

Ο Ζωγράφος αντί Τσιόδρα

-Με δεδηγμένο ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας θα παραιτηθεί τις επόμενες μέρες από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει µια συζήτηση για το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί. Με βάση τα όσα φτάνουν στα αυτιά µου, επικρατέστερος για τη συγκεκριμένη «ηλεκτρική» καρέκλα είναι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη, δημοσιογράφος Χρήστος Ζωγράφος. Αν και δεν αρέσκομαι στις ωραιοποιήσεις  των εικόνων και δη για τους ευρισκόμενους στο Μαξίμου, εδώ τολμώ μια εξαίρεση αφού μιλάμε για έναν εργατικό άνθρωπο, που διακρίνεται για την ευπρέπεια και τον σεβασμό που δείχνει απέναντι στους συναδέλφους του. Οπότε ανεπιφύλακτα τον θεωρώ ως την καλύτερη επιλογή.

Η νέα δουλειά του Βαρβιτσιώτη

-Η αναζήτηση των δυνατοτήτων για ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για τη ναυτιλία σε έναν κόσμο που αλλάζει, τέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η είδηση δεν έχει κάνει τόσο με το θέμα, όσο με το ποιος το έθεσε. Και είναι είδηση γιατί το έθεσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπό τη νέα ιδιότητά, του Chairman Skaramangas Shipyards. Οπότε όσοι μέχρι και χθες αναρτιόντουσαν για το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Μίλτου, πλέον δεν έχουν καμία απορία. Όμως δεν σας κρύβω ότι εκτός από τα παραπάνω είχε και ένα ενδιαφέρον το περιεχόμενο της παρέμβασης Βαρβιτσιώτη, αφού όπως είπε «καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις σε μία νέα αγορά η οποία επηρεάζεται έντονα από την Κίνα», συμπληρώνοντας  ότι οι Ευρωπαίοι θέτουν το 95% των παραγγελιών τους εκτός Ευρώπης, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές τους. Όπως τόνισε, «στην Ευρώπη έχουμε πάνω από 150 μεγάλα ναυπηγεία και 150.000 εργαζόμενους, απόδειξη ότι υπάρχουν επαρκείς δυνατότητες για ανάπτυξη». Σύμφωνα με τον Βαρβιτσιώτη, «με τις στενές συμμαχίες που έχουμε με τις ΗΠΑ και την υποστήριξη της ναυτιλιακής κοινότητας που είναι πρόθυμη να αναπτύξει τον ναυπηγικό και τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πάλι σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά».

Win – win συμφωνία για ΔΕΗ – Μυτιληναίο

-Τελικά αυτό ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης. Ενδεχομένως και να μην έχουμε δει αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το αναφέρω αυτό με αφορμή την υπογραφή της στρατηγικής συμμαχίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη Mytilineos Energy & Metals. Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για αντίστοιχο deal, με εκείνο που έγινε προσφάτως με την Intrakat. Αυτό σημαίνει ότι τα 2 δισ. που είναι το τίμημα της συμφωνίας, θα φτάσουν στα ταμεία της εταιρείας του προέδρου Βάγγου σταδιακά, με την ολοκλήρωση των φωτοβολταϊκών έργων. Όσοι γνωρίζουν τη σχετική πιάτσα, κάνουν λόγο περί μιας win – win συμφωνίας, αφού ναι μεν η ΔΕΗ θα καταβάλει 2 δισ., ωστόσο θα έχει εγγυημένη απόδοση που θα ξεπερνά τα 200 εκατ. ανά έτος από το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Το αφήγημα των τραπεζικών χρεώσεων

-Χαλάνε το αφήγημα των ακριβών τραπεζικών χρεώσεων στην Ελλάδα, τα στοιχεία του SSM για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το 2023, τα έσοδα από προμήθειες ως ποσοστό στα  συνολικά λειτουργικά έσοδα των ευρωπαϊκών τραπεζών (107 εποπτευόμενες συστημικές τράπεζες) κινήθηκαν στο 28,2% και των τεσσάρων ελληνικών συστημικών σε 16,2%. Με τέτοια διαφορά, θα φοβόμουν μήπως ο SSM που θέλει κερδοφόρες τις τράπεζες (και πόσο μάλλον οι μέτοχοί τους), αρχίσει να «πιέζει» για αύξηση των προμηθειών, αντί για μείωση που αποτελεί πάγιο ζητούμενο στην εγχώρια αγορά. Ειδικά όταν εντός ΕΕ ισχύουν τα ίδια για όλους τους «παίκτες», από κανονισμούς μέχρι κόστος επενδύσεων για την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή. Τα έσοδα από τόκους, πάντως, είχαν μεγαλύτερη ποσοστιαία συμβολή στα λειτουργικά έσοδα των ελληνικών τραπεζών: 78,5% έναντι 61,1% για τα 107 συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ, καθώς το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο με το οποίο δούλεψαν οι ελληνικές τράπεζες πέρυσι ανήλθε σε 3,23% έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου 1,61%. Τα στοιχεία του SSM δείχνουν ότι 12 από τις 19 χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είχαν καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υψηλότερο του μέσου όρου της ΕΕ και μόλις σε 4 κράτη ‐ μέλη της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία,  Βέλγιο, Ολλανδία) τα συστημικά πιστωτικά  ιδρύματα είχαν χαμηλότερο ή ίδιο του μέσου όρου καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

Ακόμη πιο λίγα κόκκινα δάνεια

–  Τα στοιχεία του Ευρωπαίου επόπτη δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταγράψει άλμα στη μείωση των κόκκινων δανείων και μάλιστα, παρά το ότι έχουν υψηλότερο δείκτη ΝΡΕ (4,04% έναντι 2,30% των ευρωπαϊκών τραπεζών στο τέλος του 2023),συνέχισαν να μειώνουν το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα συνολικά δανειακά τους χαρτοφυλάκια, όταν οι ευρωπαϊκές τα αύξησαν. Έχουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πολύ κοντά στους ευρωπαϊκούς (18,84% ελληνικές – 19,71%  τράπεζες ΕΕ), μακράν υψηλότερους δείκτες ρευστότητας, μακράν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και υψηλότερους δείκτες απόδοσης ιδίων κεφαλαίων και ενεργητικού. Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ πιο δυνατές και ανθεκτικές σε όλους τους δείκτες «προσυπέγραψε» χθες από τους Δελφούς και ο Paolo Fioretti του ESM. «Η πραγματική αδυναμία στις τράπεζες της Ελλάδας είναι η έλλειψη ανταγωνισμού», είπε. Προσπάθειες να ενισχυθεί ο τραπεζικός ανταγωνισμός με τη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πόλου γίνονται, σημειώνω εγώ. Αλλά πού είναι οι ξένες τράπεζες να ταράξουν τα νερά του ανταγωνισμού; Και πώς μπορεί να βοηθήσει ο Ευρωπαίος επόπτης; Oι τράπεζες διαθέτουν το 9% των εσόδων τους στην ψηφιακή τραπεζική, ωστόσο μόνο το 25% από αυτά τα κεφάλαια πηγαίνουν στην καινοτομία, «δεν βοηθάει ο επόπτης σε αυτό», άκουσα χθες να λέγεται στο οικονομικό συνέδριο των Δελφών. Γιατί «παίκτες που δεν έχουν ανάλογα προβλήματα, όπως η Revolut για παράδειγμα, επεκτείνονται, με την τελευταία να μπαίνει τώρα και στο κομμάτι εξυπηρέτησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Το δίδαγμα της ελληνικής εμπειρίας

-Η ελληνική εμπειρία είναι ένα αισιόδοξο δίδαγμα για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στο τέλος τα πράγματα διευθετούνται και ο λαϊκισμός που προσφέρει απλές λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα δεν λειτουργεί. Τη διαφορά για τη χώρα μας την έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Που όραμά του έχει τη σύγκλιση με την Ευρώπη, όχι μόνο σε επίπεδο μισθών, αλλά και θεσμών. Τάδε έφη από τους Δελφούς ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος φέρει σημαντικό μερίδιο στην  επιτυχία της υλοποίησης  του οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Νέο καινοτόμο προϊόν το οποίο θα της επιτρέψει να παρέχει πρακτικά σταθερό κόστος ρεύματος σε παραγωγούς ενέργειας, μέσω χρηματοοικονομικών μέσων αντιστάθμισης κινδύνου, θα λανσάρει στο τέλος Απριλίου η Εθνική Τράπεζα. Η Εθνική θα είναι επίσης η πρώτη και μοναδική ελληνική τράπεζα που θα προσφέρει δάνεια εγγυημένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων σε ιδιώτες, με πολύ ανταγωνιστική τιμολόγηση για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού τους, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της εγγύησης και τη μείωσης του επιτοκίου. Το μέγιστο ποσό δανείου θα είναι 50.000 ευρώ και η μέγιστη διάρκεια 96 μήνες.

Βιβλίο για τα πέτρινα… χρόνια

-Πυκνή και σημαντική είναι η δραστηριότητα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, η ΕΕΤ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Charles Dallara για την παρουσίαση του βιβλίου του «Euroshock: Πώς η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία βοήθησε να σωθεί η Ελλάδα και να διατηρηθεί η Ευρωζώνη».  Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που διαπραγματεύτηκε το PSI θα μας θυμίσει τα πέτρινα χρόνια της ελληνικής κρίσης, που τώρα πια είναι κακή ανάμνηση. Μία ημέρα μετά στις 16 Απριλίου, η ΕΕΤ θα πραγματοποιήσει συνέδριο για τον χρηματοπιστωτικό εγγραμματισμό, με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Νωρίτερα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί θεματική έκθεση στο Μικρό Χρηματιστήριο με δράσεις για μαθητές.

Δείτε το άρθρο στο Powergame.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου