Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου – Κρίνεται αν θα μπει φραγμός στη διαφθορά ΝΔ

 


Σε κατοίκους στην Ηλιούπολη μίλησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν κρίνεται η σταθερότητα, όπως επιχειρεί να πείσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία, μετά και την δικαστική απόφαση για τους Σπαρτιάτες, θα έχει το πιθανότερο πάνω από 160 βουλευτές», εξήγησε και τόνισε πως «καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται, είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ακρίβεια, υπενθυμίζοντας πως «μας είπε ο πρωθυπουργός ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω», για να σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «το έχει πει τρεις φορές, αλλά η ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού».

«Έχουμε 32% σωρευτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να λέει – έναν χρόνο μετά – ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, όταν ο λαός που κυβερνά έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από τη Βουλγαρία;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα κυβερνητικά πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας.

Να υπάρξει φραγμός στην διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας

Σέλφι με κατοίκους της Ηλιούπολης

«Η διαφθορά είναι στο Μαξίμου – Πρωταγωνιστής της ατιμωρησίας ο Μητσοτάκης»

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό μοτίβο, όπως το αποκαλεί, «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία» , ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «ένας πρωθυπουργός, όταν παρακολουθείται το μισό του υπουργικό συμβούλιο και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων επί πρωθυπουργίας του, δεν θα είχε αγωνία να μάθει ποιος τους παρακολουθούσε για να εγγυηθεί την εθνική μας ασφάλεια; Άρα, αυτός που είναι πίσω από όλα αυτά είναι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως «αν δεν είχε ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του, για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – που έδωσε 54 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχουμε ασφάλεια στις μετακινήσεις των τρένων – γιατί δεν προχωρά ταχύτατα η έρευνα; Γιατί εδώ και έναν χρόνο, που ξέρει ότι υπήρχαν χαλκευμένες συνομιλίες, δεν πήγε ο ίδιος στη δικαιοσύνη να ζητήσει να διερευνηθεί ποιος είναι αυτός, που επί πρωθυπουργίας του διέπραξε αυτό το έγκλημα; Αυτή την περιφρόνηση ακόμα και στις οικογένειες των θυμάτων;», σημείωσε.

Και τόνισε χαρακτηριστικά πως «η διαφθορά δεν είναι στην κυβέρνηση. Η διαφθορά είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστής της ατιμωρησίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις στις 9 Ιουνίου», κάλεσε τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Να ενώσουμε δυνάμεις, να μπει φραγμός στη διαφθορά»

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η 9η Ιουνίου δεν είναι μια απλή μάχη, είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα, που πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, σημείωσε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος «να υπάρξει φραγμός στην διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αυξάνει τις ανισότητες και υπονομεύει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων με την αύξηση του κόστους διαβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου