Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

 Eίναι εδώ...


Με στόχο την κυβέρνηση κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που συμπεριφέρεται ήδη ως η βασική αντιπολίτευση στην χώρα, ...προφανώς λόγω της σταδιακής ενδυνάμωσής του, αλλά και της αδυναμίας ίσως του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή την ώρα σπαράσσεται στο εσωτερικό του, να παίξει με δυναμικό τρόπο, τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να μην παίρνουν θέση για τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι είναι σεβαστά ζητήματα και τα όργανα της Κουμουνδούρου θα έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν μαζί τους. «Η κοινωνία, όμως, δεν έχει χρόνο να περιμένει για να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για να προσθέσει ότι το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. «Τα νέα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι υπάρχει γόνιμη, πολύ αυστηρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε όλη την Ελλάδα», είπε, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματός του ήταν την Κυριακή στα Γιάννενα και μιλούσε για την Παιδεία, την Τρίτη άνοιξε το θέμα της υγείας στα νησιά κ.ο.κ., έχοντας ανοίξει για τα καλά το ζήτημα του Κοινωνικού Κράτους εν γένει και βάζοντας σε καθημερινή βάση την ατζέντα για όλα τα θέματα που αφορούν στην κοινωνία, από η δημόσια υγεία ως την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι πλέον καλύπτουν έναν ρόλο τον οποίο αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά ανάγκη κάποιος να κάνει στη Δημοκρατία μας, ξεκαθαρίζουν ότι δεν βλέπουν την πολιτική ως ένα άθροισμα δυνάμεων και ως μία αίθουσα λογιστηρίου. «Εμείς θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κυβέρνηση με όρους πολιτικούς και όχι συγκυριακούς. Όχι απλώς και μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία περιδίνηση και εσωτερική κρίση», είπε ο κ.Μάντζος, συμπυκνώνοντας την πολιτική του κόμματός του. Επιμένοντας εξάλλου ότι δεν πρόκειται για γραμμική εξέλιξη, αλλά για πολιτικές διεργασίες, έδωσε το στίγμα της Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι οι παροικούντες την τελευταία θα κάνουν τη δουλειά τους όπως την κάνουν επί μήνες, ασκώντας αυστηρή αλλά δίκαιη αντιπολίτευση και καταθέτοντας συγκεκριμένες αντιπροτάσεις, άσχετα από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου