Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Η ενημέρωση Πουλάκη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η δύναμη των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές


 Εντυπωσιακά στοιχεία ως προς τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία ο -κοινής αποδοχής- «δημοσκόπος του ΣΥΡΙΖΑ» Κώστας Πουλάκης.

Ο Κώστας Πουλάκης, πριν ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία την περασμένη, είχε ενημερώσει κατ΄ ιδίαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία:

ADVERTISEMENT

-Η ΝΔ συγκεντρώνει με βάση τις περιφερειακές εκλογές 49,3% , ποσοστό σχεδόν απόλυτης αυτοδυναμίας! Σε σχέση με τις βουλευτικές του Ιουνίου έχει αύξηση 8,8% και σε σχέση με τις περιφερειακές του 2019 +0,9%.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 12,7%, δηλαδή -5,2 μονάδες σε σχέση με τις βουλευτικές του και -6,3 μονάδες από τις περιφερειακές του 2019!

-Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 12,4% , δηλαδή +0,5 μονάδες από τις βουλευτικές και -0,3 μονάδες από τις περιφερειακές του 2019.

-Το ΚΚΕ λαμβάνει 10%, δηλαδή +2,3 μονάδες από τις τελευταίες βουλευτικές και +3,2 μονάδες πάνω από τις περιφερειακές του 2019.

Σε χοντρικές γραμμές η ΝΔ κέρδισε σε σχέση με τις βουλευτικές του Ιουνίου 265.000 ψηφοφόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 317.000, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 22.000 και το ΚΚΕ κέρδισε επίσης 82.000 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την παρουσίαση ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές έχει 3,5 μονάδες προς ΚΚΕ και άλλους αριστερούς συνδυασμούς και 1,5 μονάδα προς το ΠΑΣΟΚ!

Τρεις ακόμα πολύ αξιόλογες παρατηρήσεις που έκανε ο Κώστας Πουλάκης προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας:

-Η μετακίνηση ψηφοφόρων από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο σε άλλους συνδυασμούς, δείχνει τη μεγάλη ρευστότητα της ψήφου , αλλά και το αδυνάτισμα των κομματικών ταυτίσεων και δομών. Η ψήφος πλέον καθίσταται περισσότερο τακτική και λιγότερο ιδεολογική.

-Η αποχή συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά από το 1974 και μετά, κάτι που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας, ενώ πρώτα απ' όλους πλήττει τον προοδευτικό χώρο.

-Το αποτέλεσμα της συσπείρωσης της δεύτερης Κυριακής θα πρέπει να περιμένουμε δύο τρεις μήνες για να δούμε (από τις δημοσκοπήσεις) αν αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά ή αν υπήρξε σε μεγάλο βαθμό συγκυριακό φαινόμενο.

Αυτά από τον Κώστα Πουλάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου