Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Πολλά στάδια, κανένα νούμερο…


Με «κάβα» την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε την στόχευση της Χαριλάου Τρικούπη στην συνέντευξη Τύπου χθες στο Ζάππειο. «Ο στόχος είναι ένας: Στις επόμενες εθνικές εκλογές το πολιτικό πρόγραμμα που θα εκπονήσουμε, να γίνει κυβερνητικό σχέδιο της χώρας». Περιέγραψε, μάλιστα, περισσότερες από μια φορά, τα στάδια μέχρι την επόμενη εθνική κάλπη. «Ένας ακόμη σταθμός επίκειται τις επόμενες εβδομάδες», εννοώντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατόπιν «ένα επιπλέον βήμα θα γίνει στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Ωστόσο, ο Ανδρουλάκης απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι, να θέσει τον πήχη για το τι συνιστά επιτυχία να καταφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στις δυο εκλογικές διαδικασίες που είναι μπροστά. Με ιδιαίτερη… επιμέλεια δεν μίλησε για νούμερα, για ποσοστά, για εμβληματικούς δήμους, όπως η Θεσσαλονίκη ή για περιφέρειες, όπως η Πελοπόννησος.

Για τις ευρωεκλογές μάλιστα υποστήριξε πως «έχουν ιδιαιτερότητες. Δεν κρίνεται μόνο το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και το μέλλον του ευρωπαϊκού σχεδίου», αναλύοντας τις ευρωπαϊκές προκλήσεις μπροστά στο ορόσημο της ευρωκάλπης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου