Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

 Ρόδος: Εχουν μετακινηθεί πάνω από 8.000 άνθρωποι...



...ζούμε τραγικές στιγμές, λέει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε Γεννάδι και Κιοτάρι.
Τρία επιβατηγά πλοία για τη φιλοξενία απεγκλωβισθέντων.
Στη θάλασσα έφτασε η φωτιά.
«Ζούμε τραγικές στιγμές, είναι αδιανόητη η καταστροφή στο νησί μας» είπε με «σπασμένη» φωνή ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι αυτή την ώρα μετακινούνται χιλιάδες άνθρωποι «ντόπιοι και επισκέπτες».

«Στόχος μας είναι... η ανθρώπινη ζωή» και η ασφάλεια ντόπιων κατοίκων, επισκεπτών και ξένων τουριστών συνέχισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημειώνοντας ότι μέχρι τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου «οι μετακινήσεις έχουν ξεπεράσει τις 7.500-8.000 χιλιάδες».


«Το οδικό δίκτυο είναι αποκομμένο, έγινε με σκάφη η απομάκρυνση και μετά με λεωφορεία για να έρθουν στο βόρειο ασφαλές κομμάτι» πρόσθεσε ο Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνοντας: «Έχουμε πολύ κόσμο ακόμα. Έχουμε κλειστό οδικό δίκτυο και κάνουμε μετεγκατάσταση σε άλλες περιοχές».

«Μέσα σ' αυτή την κατάσταση δεν έχουν ακόμη καταγραφεί οι μετακινήσεις των πολιτών στο σύνολό τους. Οι ώρες είναι πάρα πολύ δύσκολες, μετράει να είναι ακόμη ασφαλείς οι ξένοι επισκέπτες και οι κάτοικοι» κατέληξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση σε Γεννάδι και Κιοτάρι

Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα ζει η Ρόδος. Το 112 ήχησε και πάλι το βράδυ του Σαββάτου για να εκκενωθούν το Γεννάδι και το Κιοτάρι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η φωτιά είναι πλέον στο χωριό Λάερμα

Τρία επιβατηγά πλοία για τη φιλοξενία απεγκλωβισθέντων στη Ρόδο

Τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα Παναγία Σκιαδανη (600 ατομα), Δωδεκανησος Εξπρές (347 ατομα) και Blue Star Chios (300 άτομα). Σύνολο 1247 άτομα.

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

Σχετικά με τη φιλοξενία και διατροφή πολιτών που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά στη Ρόδο, σε συννενόηση με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ρόδου έχουν διατεθεί για φιλοξενία και διατροφή πολιτών που απομακρύνθηκαν νωρίτερα προληπτικά από τα ξενοδοχεία τους, οι παρακάτω συνεδριακού χώροι ξενοδοχείων. Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 3.190 άτομα:

SHERATION RODOS RESORT----- 250
VERGINA----400
AMATHUS----70
RODOS PALACE----1500
MEDITERRANEAN----150
PARADISE RESORT- ELA RESORT----300
OLYMPIC PALACE-----300
KRESTEN PALACE---150
EDEN ROC ---70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου