Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Αγριεύει η Εφορία και κάνει... «ντου» στα νησιά

 


Εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ετοιμάζονται να κάνουν τη μεγάλη... απόβαση στα νησιά και γενικά στις τουριστικές περιοχές, οι ελεγκτές της Εφορίας. Άλλωστε, το γεγονός ότι φέτος αναμένεται ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, αποτελεί το πλέον ισχυρό κίνητρο για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η φοροδιαφυγή. Βασικά, τα απανωτά "ντου" έχουν να κάνουν με την απάτη στην έκδοση των αποδείξεων.

Για την ακρίβεια, έχει εξελιχθεί σε... πανδημία, να κόβεται η απόδειξη στον πελάτη, ο οποίος πληρώνει με κάρτα στο POS και στη συνέχεια ακυρώνεται η απόδειξη, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει εκατομμύρια ευρώ.

Η Εφορία προγραμματίζει 30.000 ελέγχους και... βάλε, και μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή "ΕΛΕΓΧΟΣLive" θα... ξετινάξουν τους ελεγχόμενους, φτάνοντας αρκετά χρόνια πίσω, τόσο σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα, όσο και σε σχέση με το... ποινολόγιο, Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει εντολή για ελέγχους χωρίς... έλεος και όποιον πιάσει η... μαρμάγκα, αλίμονο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου