Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Νάξος: Κυκλοφοριακό χάος στη Χώρα

 


Το κλείσιμο του  δρόμου έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην πόλη της Νάξου αφού η κεντρική παραλιακή οδός έχει γίνει διπλής κατεύθυνσης και από εκεί διοχετεύεται όλη η κίνηση του νησιού.

Ο δρόμος σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 5 Ιουνίου -ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος – όπου το νησί αναμένεται να γεμίσει με κόσμο λόγω του τριημέρου και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Επί ποδός βρίσκεται τόσο το Λιμενικό όσο και η αστυνομία με τη δημοτική αστυνομία, ώστε να ρυθμίζουν την κυκλοφορία κυρίως τις ώρες αιχμής αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων.

Νταλίκες με βαριά φορτία, φορτηγά, βυτεία, λεωφορεία και κάθε είδους όχημα περνά μέσα από την παραλιακή οδό και την Παπαβασιλείου προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς και την οργή και αγανάκτηση πολιτών και επιχειρηματιών τη στιγμή που το νησί δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών.

«Ούτε στην Ομόνοια δε συμβαίνει αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες» σημειώνει στο naxostimes.gr επιχειρηματίας της παραλίας καυτηριάζοντας παράλληλα την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο παραπάνω έργο ενώ η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. «Αυτές είναι δουλειές που θα πρέπει να γίνονται σε μη τουριστική εποχή. Δεν είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι να κλείνουν το δρόμο εισόδου και εξόδου από το λιμάνι» σημειώνει. Άλλος επιχειρηματίας τονίζει ότι «ίσως ο δήμος δοκιμάζει το μέτρο της αμφιδρόμησης της παραλιακής οδού, αφού το master plan για το λιμάνι που προωθείται, προβλέπει αυτό ακριβώς το μέτρο. Όπως είπαν, έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα στο δήμο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έντονες επίσης είναι και οι διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών που βρίσκονται μέσα στον κλεισμένο δρόμο που εκτελούνται οι εργασίες που παρακαλούν το δήμαρχο να ανοιχτεί τουλάχιστον η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, αφού έχουν χάσει σχεδόν το 100% της δουλειάς τους όλο αυτό το διάστημα. «Τους παρακαλάμε να δώσουν στην κυκλοφορία έστω τη μία λωρίδα του δρόμου. Η δουλειά μας έχει μειωθεί στο ελάχιστο και τα έξοδα τρέχουν καθημερινά. Ποιος θα τα πληρώσει; Μας κοροϊδεύουν. Το έργο όπως μαθαίνουμε δεν θα έχει ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου» σημειώνει επιχειρηματίας στο naxostimes.gr.

«Δεν ήταν η ώρα να κλείσει ο δρόμος μέσα στην τουριστική σεζόν. Για ποιο λόγο μας τιμωρεί η δημοτική αρχή; Δεν μπορούσαν να έχουν προνοήσει να γίνει νωρίτερα; Και εν τέλει γιατί να πληρώνουμε εμείς τις αστοχίες του εκάστοτε δημάρχου ή εργολάβου που δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους; Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και πέρσι το Πάσχα τα ίδια ζήσαμε όταν, υποτίθεται, φτιάχνονταν ο συγκεκριμένος δρόμος που παραδόθηκε στο δήμο και δεν κράτησε ούτε καν ένα χρόνο» σημειώνει οργισμένος επιχειρηματίας.

Τι λέει η δημοτική αρχή

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι μετά από τοποθέτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου. Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά διότι για να πραγματοποιηθεί το έργο δεν θα έπρεπε το υπέδαφος να έχει νερά, άρα και να εκτελεστεί σε περίοδο βροχοπτώσεων. «Γι αυτό και έγινε τώρα» είπε ο κ. Λιανός.

«Για διάφορους λόγους δεν έγινε σωστή επισκευή σε ένα κομμάτι του δρόμου και είπαμε για να πληρωθεί ο εργολάβος θα πρέπει να αποκαταστήσει τη ζημιά. Εφόσον απαιτούνταν να είναι στεγνό το υπέδαφος αποφασίστηκε να γίνει τώρα το έργο. Έπρεπε να ολοκληρωθεί για να παραδοθεί σε χρήση. Δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, όταν κάνεις έργα γίνονται και αστοχίες» τόνισε ο κ. Δημήτρης Λιανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου