Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Νίκος Ανδρουλάκης – Δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα η απόφαση για Καστανίδη

 


Απόφαση για συμβολικό χαρακτήρα μιλούν στην Χαριλάου Τρικούπη

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να διαλέξει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης αντί εκείνης της νότιας Αθήνας ή του Ηρακλείου, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Χάρη Καστανίδη – ο οποίος μένει εκτός Βουλής, τουλάχιστον για την ώρα, ενόψει και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης. Ο Καστανίδης δηλώνει προσβεβλημένος σε προσωπικό επίπεδο, ωστόσο τονίζει πως θα δώσει «μέχρι τέλους» τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. «Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μίαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται (…) Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο Καστανίδης.

Ο αναβρασμός στην πλευρά Καστανίδη είχε να κάνει και με τον χειρισμό -καθώς ο υποψήφιος, που σήκωσε στην προηγούμενη Βουλή στην πλάτη του το θέμα των υποκλοπών, ενημερώθηκε για την απόφαση όταν αυτή ήταν ήδη ειλημμένη. Στην επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό, όπου του ανακοινώθηκε η απόφαση για την έδρα λίγο πριν αυτή δημοσιοποιηθεί, αυτό το «για την ώρα» τέθηκε επί τάπητος -καθώς, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, η δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα στην βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να φέρει και δεύτερη έδρα στην περιοχή, ενώ είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ανδρουλάκη να κάνει μια διαφορετική επιλογή για την επόμενη Βουλή.

Η απόφαση Ανδρουλάκη, εξηγούν επιτελικά στελέχη, δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, καθώς μιλάμε για Βουλή δύο ημερών, αλλά συμβολικό: στην προεκλογική εκστρατεία που ετοιμάζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει έμφαση στην βόρεια Ελλάδα, έτσι ώστε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει αυτό της Ελληνικής Λύσης, ενώ στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθεί πως ο Στέφανος Παραστατίδης, βουλευτής Κιλκίς, ο οποίος έκανε το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στην περιφέρειά του εκτοξεύοντας το ποσοστό του στο 17%, θα αναλάβει επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της καμπάνιας σε όλη την Μακεδονία.

«Δεν υπάρχει τίποτα από πίσω όσον αφορά τον Καστανίδη», επιμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη, που γνώριζαν ότι η ενόχληση του πρώην υπουργού έχει σοβαρές πιθανότητες να λάβει δημόσιο χαρακτήρα. Δεν αναμένεται, ωστόσο, να δοθεί συνέχεια στο θέμα – ώστε να μην επιτραπεί σε οποιουδήποτε είδους εσωστρέφεια να χαλάσει το ευνοϊκό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου