Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

«Γαργάρα» από τον Μπλίνκεν το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο Απέφυγε να παράσχει στήριξη στον Ν. Δένδια που έθιξε το θέμα.

 


Καμιά στήριξη στο ζήτημα του Τουρκολιβυκού Συμφώνου δεν έλαβε ο Νίκος Δένδιας στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν μετά το πέρας του 4ου Στρατηγικού Διαλόγου, από τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν.

Σχολιάζοντας για τη Λιβύη, μετά από ερώτηση που δέχτηκε ο Έλληνας Υπουργός, είπε ότι «η δική μας θέση, αλλά νομίζω ότι και η θέση των ΗΠΑ, υπάρχει εδώ ο κ. Μπλίνκεν για να το εκφράσει αυτό, είναι ότι το Τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν προσδίδει κάποιο θετικό στοιχείο. Αντίθετα είναι απολύτως παράνομο και κατά συνέπεια απολύτως ανυπόστατο».

Εν συνεχεία ο Νίκος Δένδιας μίλησε για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής των εκλογών στη Λιβύη και ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Ο Μπλίνκεν παίρνοντας μετά ξανά τον λόγο, γιατί δεν είχε καταλάβει την ερώτηση όπως είπε, σημείωσε ότι συμφωνώ με τον φίλο μου Νίκο στο θέμα αυτό καθώς είναι σημαντικό να φτάσουμε στις εκλογές στη Λιβύη το συντομότερο λογικά δυνατό και να έχουμε εκεί μια κυβέρνηση που να έχει την νομιμοποίηση του λαού και σ’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα, κάνοντας γαργάρα στην έκκληση Δένδια να πάρει θέση στο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο, αφού δεν αναφέρθηκε καν σ’ αυτό.

Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου