Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

2 Ιανουαρίου 2023: Σύγχυση με σούπερ μάρκετ και μαγαζιά - Ποιοι ανοίγουν

 


Άλλοι ανοίγουν, άλλοι θα μείνουν κλειστοί τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. Υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις επιχειρήσεις, γιατί φαίνεται πως ορισμένοι επιχειρηματίες επιθυμούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα σε μία μέρα, που κάθε χρόνο είναι κατ' έθιμον αργία. 

Ήδη ορισμένοι έχουν ανακοινώσει ότι θα μείνουν ανοιχτοί και έχουν δημοσιεύσει και το ωράριο λειτουργίας.

Το θέμα προέκυψε γιατί φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έπεσαν Κυριακή. Αυτό όχι μόνο στέρησε από τους εργαζόμενους σε όλες τις εταιρίες και το δημόσιο μία επιπλέον μέρα αργίας, αλλά εμπόδισε και το άνοιγμα των καταστημάτων τις δύο καθιερωμένες Κυριακές πιο κοντά στις γιορτές.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαγαζιά τον Δεκέμβριο άνοιξαν στις 11 και στις 18 Δεκεμβρίου 2022, πριν καν μπουν Δώρα και επιδόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και πριν την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου.

Συνήθως, τις προηγούμενες χρονιές οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι, ενώ άλλοι έκαναν απογραφή, απασχολώντας μεν μια μερίδα από τους υπαλλήλους τους αλλά για τους καταναλωτές δεν ήταν ανοιχτοί.

Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά στις 2 Ιανουαρίου 2023

Αναλυτικά, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Ποια μαγαζιά ανοίγουν, ποια είναι κλειστά στις 2/1

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 θα λειτουργήσει το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park. Εκεί, σύμφωνα με την «Καθημερινή», διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M. Η Intersport από την άλλη θα λειτουργήσει όσα καταστήματά της βρίσκονται σε outlet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κλειστό θα είναι το Attica, ενώ το Jumbo αναμένεται επίσης να μείνει ανοικτό.

Το ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων στις 2/1

Το ωράριο λειτουργίας τη συγκεκριμένη μέρα, που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν κλειστά, είναι το ίδιο που ισχύει με όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αφού το εορταστικό ωράριο τελειώνει το Σάββατο 31/12 και το λιανεμπόριο επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου