Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

 Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου απαντά σε επιστολή του κ. Βασαλάκη για το μεταφορικό ισοδύναμο

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και το ΔΣ εργάζεται ανελλιπώς για τα συμφέροντα των επαγγελματιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό του.

Μια από τις πάγιες θέσεις του είναι η επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά μας, ο οποίος καταργήθηκε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που «διαρρηγνύοντας  τα ιμάτια» της, δεσμευόταν  τότε πως δεν θα το πράξει. Όμως παρόλα αυτά το έκανε. (βλ. 3ο Μνημόνιο)

Αντ’ αυτού και για να εξισορροπήσει την αδικία που...

υπέστησαν οι νησιώτες δημιούργησε το «Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Κατανοούμε και είναι εις γνώση μας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, όσον αφορά τις πιστώσεις στους δικαιούχους για το έτος 2021 αν και σε κάποιους έχουν καταβληθεί.

Τόσο ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, όσο και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, αναφέρονται σε αυτό και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας, όποτε καλούμαστε σε κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις και συνεντεύξεις τύπου κυβερνητικών ή μη παραγόντων και φορέων που επισκέπτονται το νησί μας.

Οι απαντήσεις ή οι «δεσμεύσεις» που δίνονται είναι πως έχει διασφαλιστεί η συνέχιση του μέτρου έως το 2025 ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την εξόφληση των δικαιούχων.

Τόσο ο κ. Βασαλάκης όσο και όλες οι μικρές νησιωτικές κοινωνίες πρέπει να εμμείνουμε πρωτίστως στην επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έως ότου αρχίζουν να εφαρμόζονται κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη στο ECOFIN ανάμεσα στα κράτη – μέλη και θα αποτελέσει την νέα Κοινοτική Οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ η οποία θα ισχύσει από 1.1.2025.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέα

    Κουτελιέρης Νικόλαος                                          Πολυκρέτης Ευστάθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου