Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

 Στο κάδρο Πιερρακάκης και Τσιάρας...


«H υπόθεση Πάτση δεν είναι τίποτε άλλο από την εικόνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη». Με αυτήν την φράση κορυφαίοι παράγοντες της Κουμουνδούρου περιγράφουν τις αποκαλύψεις... γύρω από τις δραστηριότητες του διαγραφέντος βουλευτή Γρεβενών ο οποίος όχι μόνο έβγαζε στο σφυρί σπίτια μέσω εταιρειών του εξωτερικού που αγόραζαν κόκκινα δάνεια, αλλά συγχρόνως ροκάνιζε δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις (ΕΛΤΑ). Θυμίζουν μάλιστα την φράση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μίλησε για «γαλάζιες ακρίδες». 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις δραστηριότητες του κ. Πάτση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο βουλευτής κάνοντας χθες τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών όπου και παρουσίασε ως φυσικό και δεδομένο ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Συγχρόνως όμως ο κ. Πάτσης αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, δηλαδή το Μ. Μαξίμου, συνέταξε δελτία Τύπου για να απαντήσει στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δραστηριότητές του, τα εισοδήματά του αλλά και τις ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης «προσπέρασε» το θέμα Πάτση κατά την παρέμβασή του στο υπουργικό συμβούλιο επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με στελέχη του ότι «έχει λερωμένη τη φωλιά του», κατέφυγε ξανά σε χυδαιολογίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να βάζει στο κάδρο των ευθυνών κυρίως τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα η σύζυγος του οποίου φέρεται να συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρεία με τον κ. Πάτση. «Κουμπάρος του κ. Πέτσα, πρώην συνέταιρος της συζύγου Τσιάρα, ευνοούμενος του κ. Πιερρακάκη και με το γιο του συντονιστή του τμήματος μη εξυπηρετούμενων δανείων της ΝΔ για να συντονίζει τη λεηλασία των ακινήτων της μεσαίας τάξης» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Κουμουνδούρου επιμένει στην αποπομπή Πιερρακάκη για το ένα εκατομμύριο ευρώ μέσω ΕΛΤΑ στον Ανδρέα Πάτση και σχολιάζει πως το Μαξίμου όταν θέλει εμφανίζει τον κ. Πιερρακάκη ως σωτήρα των ΕΛΤΑ που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου του και τώρα που αποκαλύφθηκε το πλιάτσικο δεν ξέρει τίποτα και τα ρίχνει όλα στον κ. Σταϊκούρα.

Μάλιστα επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου συνέδεσε τα ΕΛΤΑ με το Υπερταμείο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι αυτή η μετάθεση ευθυνών ενδεχομένως να οφείλεται και στον ανταγωνισμό ανάμεσα τους κ.κ. Οικονόμου και ΣταΪκούρα που εκλέγονται στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη παρατήρησε χθες πως στην περίπτωση Πάτση, πέραν του πολιτικού και ηθικού θέματος εγείρεται μείζον θεσμικό ζήτημα το οποίο είναι πολύ σοβαρότερο της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Εφόσον παραβιάζεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής ιδιότητας όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο, έχει ο κ. Πάτσης το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα;» διερωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη. 

Στο μεταξύ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής για να εξεταστεί που βρήκε ο διαγραφείς βουλευτής Ανδρέας Πάτσης τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει κόκκινα δάνεια αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ δραστηριότητές του...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου