Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

 Τι πρόσφερε η εξεταστική επιτροπή;...


Με πλειοψηφία κυβερνητική και με σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο, κανείς σε αυτή τη χώρα δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι η εξεταστική επιτροπή θα πρόσφερε το παραμικρό στην υπόθεση των υποκλοπών. Ωστόσο πρόσφερε.

Οι εξεταστικές επιτροπές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής έχουν όλες τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών και του... εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Πού ακούστηκε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να εξετάσει ως μάρτυρες τους βασικούς εμπλεκόμενους της υπόθεσης με την οποία ασχολείται; Και όμως αυτό συνέβη.

Μολονότι αποδεδειγμένα η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κυβερνητική πλειοψηφία εξ αρχής εμπόδισε να κληθούν ως μάρτυρες στην εξεταστική ο πρωθυπουργός -ως πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας- και ο ανιψιός του Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος φορτώθηκε όλη την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου και παραιτήθηκε ταυτόχρονα με τον τότε διοικητή Παν. Κοντολέοντα, ο οποίος φορτώθηκε την ευθύνη της πράξης.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος κατείχε το 35% της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο και παράνομο λογισμικό Predator με το οποίο μολύνθηκαν ή επιχειρήθηκε να μολυνθούν τα κινητά των Νίκου Ανδρουλάκη, Θανάση Κουκάκη και Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κύριος αυτός, εκμεταλλευόμενος τα κενά της κυπριακής νομοθεσίας, ξεφορτώθηκε ετεροχρονισμένα τη συμμετοχή του στην εταιρεία αυτή μία ημέρα πριν αποκαλυφθεί η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την ίδια ημέρα (4/8) που η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε την έρευνα των Reporters United στην οποία αποκαλυπτόταν τι συνέδεε το μέγαρο Μαξίμου με το Predator.

Χθες που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά, η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή ο Φ. Μπίτζιος.

Ουσιαστικά η εξεταστική ολοκλήρωσε το έργο της το οποίο ουδέποτε άρχισε. Οι μόνες μαρτυρίες που αναμένονται ενώπιόν της είναι της υπεύθυνης της Intellexa -η οποία κατά κυβερνητική επιταγή θα καταθέσει γραπτώς (!) με έτοιμο κείμενο- και του Νίκου Ανδρουλάκη που είναι αμφίβολο αν θα παραστεί για να νομιμοποιήσει αυτή την «παράσταση».

Ωστόσο η εξεταστική, όπως σημειώσαμε και στην αρχή, πρόσφερε: Σε κάθε συνεδρίασή της αποκάλυπτε την κυβερνητική κατρακύλα, τη διαπόμπευση και τον ευτελισμό των θεσμών, την ύπαρξη ενός αδίστακτου παρακράτους στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου