Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

 Γραμμές «άμυνας» από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...


Με αφετηρία χθες βράδυ τα Γιαννιτσά και επόμενους σταθμούς, σήμερα και αύριο, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ο πρώτος κύκλος περιοδειών του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών... διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έρχεται να ενσωματωθεί στο διευρυμένο προεκλογικό παζλ που διαμορφώνεται όλο και πιο έντονα στο πολιτικό σκηνικό. Η πυκνότητα και το εύρος των περιοδειών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο γενικότερος κομματικός σχεδιασμός, άλλωστε, μαρτυρούν μια κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι διαβλέπουν το τελευταίο διάστημα ενδείξεις επίσπευσης των εξελίξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Χαρ. Τρικούπη αναπτύσσει τις «άμυνές» της απέναντι στις κλιμακούμενες πιέσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών, επιχειρώντας να επιστρέψει εκατέρωθεν το «μπαλάκι» περί συνεργασιών. Από το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν αιχμηρά την αναφορά του πρωθυπουργού (ΕΡΤ), ο οποίος χαρακτήρισε «υποθετικό σενάριο έναν χρόνο πριν από τις εκλογές» την εν λόγω συζήτηση, ενώ αναδείκνυαν και πρόσφατη τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφέρει πως «τις πολιτικές συνεργασίες τις καθορίζει η λαϊκή ετυμηγορία». «Πώς μας καταλογίζουν θολές θέσεις στο συγκεκριμένο πεδίο όταν και οι ίδιοι παραπέμπουν στους συσχετισμούς που θα προκύψουν από την κάλπη;», έλεγαν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές.

Από εκεί και πέρα, εκτός από… επιθετική άμυνα η ατζέντα της Χαρ. Τρικούπη περιλαμβάνει και αμιγή επίθεση, κλιμακώνοντας την κριτική προς το κυβερνητικό στρατόπεδο για το ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο, άλλωστε, θα βρεθεί και στο επίκεντρο των περιοδειών του Ν. Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στα ερωτήματα που έχει θέσει προς το Μαξίμου (χαρακτηρίζοντας «υπουργό Ακρίβειας» τον Αδωνι Γεωργιάδη) για τη μη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, παρά την υπεραπόδοση των εσόδων, αλλά και για τους λόγους που η Ελλάδα κινείται ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όσο σε μια σειρά δεικτών (πληθωρισμός, ενέργεια, τρόφιμα).

Την ίδια ώρα, εκτός της ακρίβειας, η Χαρ. Τρικούπη διατηρεί στην κορυφή της ατζέντας της και τα εθνικά θέματα, κάτι που αποτυπώνεται και στην επιλογή της Κω, την Κυριακή, ως τελευταίου προορισμού του Ν. Ανδρουλάκη αυτή την εβδομάδα, εν μέσω του μπαράζ προκλήσεων από την Αγκυρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ χθες επιτέθηκε μέσω του εκπροσώπου του, Δημήτρη Μάντζου, στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί με τη δήλωση Ανδρουλάκη για τον Γενς Στόλτενμπεργκ (σ.σ. ότι αποτελεί «πρέσβη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»). «Την ώρα που εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα, δεν μπορεί κανείς στην ελληνική κυβέρνηση να δείχνει ανοχή σε μισόλογα και ίσες αποστάσεις από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ...

Μάριος Δανηλόπουλος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου