Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

5.000 συνέδρους εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ 1-3 Απριλίου - Κατατίθενται οι υποψηφιότητες

 


Σε προεκλογικούς ρυθμούς εισέρχεται ο ΣΥΡΙΑ, καθώς Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι τοπικές οργανώσεις εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Τάε Κβο Ντο, 14-17 Απριλίου.

Οι υποψηφιότητες κατατίθενται στις συνελεύσεις των οργανώσεων από σήμερα. Τα μέλη του κόμματος ανέρχονται –με τις εγγραφές των τελευταίων ημερών- στις 59.000 περίπου και με δεδομένο ότι το εκλογικό μέτρο είναι ένας σύνεδρος ανά δέκα μέλη εκτιμάται ότι στις εσωκομματικές εκλογές 1-3 Απριλίου θα αναδειχθούν από 4.800 έως 5.000 σύνεδροι.

Στην πορεία, ωστόσο, προς το Συνέδριο, το βάρος του κόμματος, πέραν της όξυνσης της αντιπολιτευτικής τακτικής προς την κυβέρνηση και των πρωτοβουλιών Τσίπρα, η Κουμουνδούρου έχει θέσει δυο σταθμούς:

-Να συμβάλλει στην επιτυχία της συναυλίας ειρήνης που διοργανώνεται το βράδυ της Τρίτης στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

-Να συμβάλλει, επίσης, για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου, με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως εφόσον το Συνέδριο εγκρίνει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (κάτι που όπως εκτιμάται θα συμβεί-και, μάλιστα, με άνετη πλειοψηφία), οι σχετικές ψηφοφορίες θα διεξαχθούν το πιθανότερο 15 Μαΐου (ή το αργότερο και στις 22 Μαΐου), αντί της 8 Μαΐου που συζητούνταν αρχικά. Και αυτό, καθώς χρειάζονται να οριστούν 500 περίπου εκλογικά τμήματα, να οριστούν 2000 περίπου πρόσωπα για τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά και να γίνουν δοκιμαστικά από την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου