Από τον Χρήστο Νέζο
Στο Παρίσι στη χώρα του φωτός, της μόδας, των τυριών και της Nouvelle cuisine η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. παίρνει τη θέση που της αξίζει στη Γαλλική αγορά.
Το μοναδικό αυτό τυρί της Νάξου, για την ενίσχυση της προώθησης στη χώρα, οργάνωσε εν πλω στο Σηκουάνα Tasting με κορυφαίους γευσιγνώστες και προσωπικότητες των ΜΜΕ.
Στην Γαλλία, την «χώρα των χιλίων τυριών» με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου https://easnaxos.com/ έχει πάρει ήδη την θέση της στον παγκόσμιο ναό της γαστρονομίας, το διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού!
Παράλληλα, όμως, βρίσκεται και σε γκουρμέ εστιατόρια και delicatessen της Πόλης του Φωτός, με τους, πολύ απαιτητικούς, όταν πρόκειται για τυριά, Γάλλους, να επιβραβεύουν με την προτίμησή τους την υπέροχη γεύση και την εξαιρετική της ποιότητα.
Για να αναδείξει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο την Π.Ο.Π. Γραβιέρα αλλά και την τουριστική προβολή του νησιού, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου οργάνωσε αυτό το ταξίδι στη Γαλλική πρωτεύουσα.
Παρουσίασε την Γραβιέρα της σε Γάλλους δημοσιογράφους, food bloggers και influencers… εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, πάνω σε πλοιάριο που είχε ενοικιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν! Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ για την Νάξο και τις απαράμιλλες ομορφιές της μίλησε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εν όψει καλοκαιριού.
Η παρουσίαση περιελάμβανε, επίσης, γευσιγνωσία με γκουρμέ πιάτα με πρωταγωνιστικό υλικό το εκλεκτό ναξιώτικο τυρί – πιάτα, που είχε επιμεληθεί ο βραβευμένος με ένα Αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος από το 1981, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, μυούν στα εστιατόρια που διατηρούν τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, ενώ σε πολλές γευστικές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Οι εκλεκτοί καλεσμένοι που είχαν την χαρά να ζήσουν από κοντά το εορταστικό κλήμα της παρουσίασης αυτής μέσα στο σηκουάνα έμειναν εντυπωσιασμένοι! Εξάλλου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Η Ένωσή μας επενδύει στην εξωστρέφεια. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. ήλθε στην Γαλλία για να πάρει μία καλή θέση δίπλα στα πάμπολλα ποιοτικά γαλλικά τυριά και πιστεύω ότι, με την ποιότητά της, θα τα καταφέρει». Από την πλευρά του, ο Ι. Βαλέρης τόνισε: «Ήλθαμε στο Παρίσι για να γιορτάσουμε την Γραβιέρα μας και να της δώσουμε μια ακόμη μεγάλη ώθηση!».
Μαζί με την αποστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Παρίσι για την όμορφη αυτή παρουσίαση του εκλεκτού τυριού της Νάξου ακολούθησε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Mega, Star, κ.ά.), οι οποίοι μετέδιδαν καθημερινά, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις, τον… παλμό του ταξιδιού στο Παρίσι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.