Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ανδρουλάκης στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ: Το 2017 έχασα και χάρηκα γιατί γιορτάσαμε τη Δημοκρατία – Μπορούμε να κάνουμε το «θαύμα»

 

«Δεν χρειάζονται υπαινιγμοί», τόνισε στην ομιλία του, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά.

«Εγώ δεν μιλώ για τα σύμβολα, μιλώ για την ουσία. Μπορούμε να κάνουμε το θαύμα. Οι μήνες που έρχονται δεν είναι για υπονοούμενα και αντιπαραθέσεις. Δεν χρειάζεται κλιμάκωση για ζητήματα που τα καταλαβαίνει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας για τις διαδικασίες ζήτησε να γίνει ότι και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. Τότε όπως είπε το 2017 «έχασα και χάρηκα, γιατί γιορτάσαμε την Δημοκρατία».

«Δεν κατάφεραν οι αντίπαλοι μας να μας αντικαταστήσουν. Δεν έχουν το ιστορικό βάρος για να δείξουν μια προοπτική» σημείωσε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο απόλυτος σεβασμός στην Δημοκρατία και τους θεσμούς, είναι η βασική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, επισήμανε πως πρέπει να την στηρίξει το ΚΙΝΑΛ αν και άφησε τις αιχμές του προς τα όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός για αυτήν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Οικονομία και την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, εκτοξεύοντας τα «βέλη» του στην κυβέρνηση. «Εμείς μιλήσαμε πρώτοι για υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς. Γιατί να εξαιρεθεί η εκκλησία από τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τι γίνεται στον στρατό»;». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει που θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός βάσει κομματικού ακροατηρίου.

Μιλώντας στην συνέχεια για τη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, αναρωτήθηκε «γιατί όχι εμείς;». Όπως είπε: «Το SPD  έδειξε κάτι που εμείς δεν δείξαμε. Αντανακλαστικά!».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξέκοψε κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Αυτονομία με ένα ισχυρό κόμμα. Αυτή την αυτοδυναμία θα τιμήσει ο ελληνικός λαός, κάνοντας μας ξανά πρωταγωνιστή, κατέληξε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου