Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Στις 2 και 3 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για τη λήψη των αποφάσεων.

 


Πέρασαν απαρατήρητες από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης δυο δηλώσεις από τη Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο, πλην όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία.

«Πολιτικοί μας αντίπαλοι, οικονομικά συμφέροντα και τα παπαγαλάκια τους, που επί χρόνια επιδιώκουν να τελειώνουν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το Κίνημα Αλλαγής, θα πάρουν την απάντησή τους», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξη που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «Μακεδονία», ενώ έκανε λόγο και για «πισώπλατες μαχαιριές». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, είχε ως αποδέκτη τον Γιάννη Πρετεντέρη που με άρθρο του την καλούσε να παραιτηθεί, αλλά και

συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα που -όπως φέρεται να εκτιμά η επικεφαλής της ΚΙΝΑΛ- στηρίζουν απροκάλυπτα τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη για την ηγεσία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τη σειρά του, «έδειξε» τη Φώφη Γεννηματά ως υπεύθυνη για την εντύπωση που διαμορφώνεται (ή διακινείται) πως θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία εφόσον αναδειχτεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές από τα μέλη και τους φίλους. «Στο χώρο μας δημόσια δεν το λέει κανένας. Υποστηρικτές μιας υποψηφιότητας το διαχέουν ως επιχείρημα εναντίον μου και αυτό είναι δειλό και άνανδρο», δήλωσε χαρακτηριστικά, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνη την ίδια τη Φώφη Γεννηματά. «Όσοι ενδεχομένως έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ για κάτι μεταγενέστερο δικαιούνται να το λένε γιατί βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως όσοι δεν έχουν συμφωνήσει μαζί τους πρέπει να σταματήσουν να το λένε γιατί λένε ανοησίες», προειδοποίησε..

Η μάχη για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, όπως προκύπτει από τις παραπάνω δυο τοποθετήσεις, μόλις ξεκινά- και η αντιπαράθεση θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Ούτως ή άλλως πλησιάζει η ώρα και της επίσημης έναρξης της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, καθώς, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, στις 2 και 3 Οκτωβρίου συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αποφασίσει τον οδικό χάρτη αλλά και τους κανόνες για την εκλογή ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου