Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Το “μυστήριο” της Μυκόνου δεν είναι μυστήριο…

 

Στριφογυρίζουμε, ξανά, γύρω από το χυμένο γάλα. Όσα συμβαίνουν σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο -η κυβέρνηση αποφεύγει τον όρο lockdown αλλά περί μιας light εκδοχής του πρόκειται- θα τα βρούμε μπροστά μας στα... επόμενα νησιά εάν δεν απαντήσουμε γιατί συνέβησαν.

Η Μύκονος διαφημιζόταν ως ένα σχεδόν covid free νησί με εμβολιασμένο το 90% του πληθυσμού της. Πόσοι με μία, πόσοι και με τις δύο δόσεις, δεν έχει απαντηθεί επαρκώς. Η διαφορά είναι σημαντική.

Στην Μύκονο εισέρχονται -όπως παντού- τουρίστες, είτε πλήρως εμβολιασμένοι, είτε με μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών, ή με rapid test. Ως εκ τούτου, υποτίθεται, πως ένας πληθυσμός (τουριστών) υγειονομικά προστατευμένος (;) συναντά έναν τοπικό πληθυσμό εμβολιασμένο. Ακόμα και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου.

Ως εκ τούτου, που βρίσκεται η “τρύπα” στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην ασπίδα προστασίας;

Οι λογικές εξηγήσεις είναι οι εξής:

-Δεν έγιναν οι ενδεικνυόμενοι έλεγχοι κατά την μετακίνηση εργαζομένων και τουριστών στην ακτοπλοϊα -τουλάχιστον μέχρι να τους αναλάβει το Λιμενικό; Μάλλον βέβαιο.

–Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν είναι πλήρως προστατευμένοι διότι, όπως εξηγεί ο πρόεδρός τους Γ. Χόντζογλου, εμβολιάστηκαν καθυστερημένα (Ιούνιο) με Astra Zeneca και η επόμενη δόση είναι τον Αύγουστο; Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα πως είχε ζητηθεί εδώ και πολλούς μήνες να εμβολιασθούν με το μονοδοσικό J&J, ώστε να αποκτηθεί ανοσία εγκαίρως-πριν, δηλαδή, προσέλθουν στην θερινή εργασία τους.

-Υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ στο νησί που να διεξάγουν καθημερινά rapid tests;

-Το ότι δεν υπάρχει επάρκεια καταλυμάτων καραντίνας το πληροφορηθήκαμε από την ιστορία του 18χρονου Ιταλού που μολύνθηκε και έψαχνε δωμάτιο για να εγκλειστεί. Ακόμα και σήμερα, δύο ημέρες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, αναζητείται και δεύτερο ξενοδοχείο για τα κρούσματα.

-Τα κορονοπάρτι στις βίλες δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, παρά τις διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, η “τρύπα” στο σύστημα είναι προφανής. Τα μέτρα είναι ανεπαρκή και οι συνέπειες για την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και την διεθνή δυσφήμιση φαραωνικές. Το “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” δεν συνοδεύτηκε από όλα εκείνα που έπρεπε να έχουν συμβεί. Δεν υπάρχει κανένα “μυστήριο” στην Μύκονο (και αλλού)…

Libre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου