Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»


 Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος 38 (Ιαν.-Μαρτ. 2021) του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με σημαντική και πρωτότυπη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη.

Στο νέο τεύχος συνεχίζεται η προδημοσίευση σημαντικών τμημάτων από το υπό έκδοσιν βιβλίο του ομότ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κ. Προμπονά, με γενικό τίτλο «Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος». Επίσης, το τεύχος περιέχει κείμενα των Χριστίνας Βάρδα, Αντώνη Τζιώτη και Βασίλη Φραγκουλόπουλου για την Επανάσταση του 1821 και τον ναξιακό απόηχό της. Σχετικό είναι και το θέμα του Ναξ-Αρχείου. Το πρώτο μέρος του περιοδικού συμπληρώνουν άρθρα των Τάσου

Αναστασίου για τις μουσικές συναντήσεις Αιγαίου, Ευάγγελου Ι. Μανωλά για τον γεροπλάτανο της Ποτηρούς και Ιωάννη Στ. Βερώνη για την ανέγερση της παλαιάς εκκλησίας της Αργοκοιλιώτισσας και των κελλιών της, ενώ στη στήλη Ναξιακά Θέματα και Νάξιοι συγγραφείς επισκοπείται η σχετική βιβλιογραφική και αρθρογραφική παραγωγή των μηνών που καλύπτει η έκδοση.

Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού γράφουν σε πεζό λογοτεχνικό και λαογραφικό λόγο οι Τασία Δεουδέ και Ειρήνη Κύλη-Μανιού και σε ποιητικό οι Κατερίνα Αγαπητού-Πρωτονοταρίου, Μιχαήλ Δ. Δέτσης (του Δασκάλου), Ειρήνη Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη, Μαρία Ν. Σαχά-Γιαννοπούλου και Στέφανος Εμμ. Ψαρράς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το νέο ή παλαιότερα τεύχη από τον Εκδότη του περιοδικού Ιωάννη Σ. Βερώνη (φορητό τηλέφωνο: 6944290450) ή από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής ή αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και την εγγραφή τους ως συνδρομητές. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου