Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει η Φώφη


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει για σήμερα στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συζήτηση για την Παιδεία.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα εστιάσει σε θέματα επικαιρότητας και δη στην πανδημία, προκειμένου να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης για λάθος χειρισμούς και …κακά παραδείγματα, αλλά και εκείνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου μπορεί και αυτή να υπέπεσε σε ‘φάουλ’.
Ειδικότερα, αφού παραδεχθεί την αναγκαιότητα του νέου lockdown στην Αττική, δεδομένων των επιδημιολογικών στοιχείων στην περιοχή, η Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει για το ποιος ευθύνεται που φτάσαμε ξανά σε μία τέτοια αναγκαιότητα, ‘δείχνοντας’ σαφώς προς την κυβέρνηση. Θα μιλήσει για την απουσία σχεδίου και το πόσο αυτό ‘κοστίζει’ τόσο στην Υγεία των πολιτών, όσο και στην Οικονομία της χώρας, για τα σχολεία και τις επιπτώσεις της τακτικής της κυβέρνησης να τα ‘ανοιγοκλείνει’ κατά το δοκούν, χωρίς όμως να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής (τάξεις με το πολύ 15 μαθητές, συχνά τεστ σε εκπαιδευτικούς κλπ), ακόμα ακόμα και για το …παράδειγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός, συνωστιζόμενος με παράγοντες του κόμματός του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ικαρία και μάλιστα μετά το πρώτο του ‘φάουλ’ στην Πάρνηθα, όπου φωτογραφήθηκε με πολίτες, χωρίς μάσκα. Αντιστοίχως, θα μιλήσει και για το παράδειγμα Τσίπρα στην Αχαΐα, αλλά και για όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Φώφη Γεννηματά δεν σκοπεύει να μείνει στις καταγγελίες. Πιστή στην στρατηγική της ‘υπεύθυνης αντιπολίτευσης’, θα καλέσει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ‘σοβαρευτούν’ και θα ζητήσει να εισακουστούν οι προτάσεις του κόμματός της (σ.σ. όπως ακούστηκαν και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα), προκειμένου να μην οδηγηθούμε και σε νέες δυσάρεστες καταστάσεις, πιθανώς δε και σε ένα ακόμα …lockdown στο μέλλον, που θα μάτωνε ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση των πολιτών. Ειδικά για την τελευταία, θα εστιάσει στην οικονομική καταστροφή στους τομείς του λιανεμπορίου και της εστίασης, επαναλαμβάνοντας και εκεί τις προτάσεις του κόμματός της προκειμένου να ...σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται.
Αναφερόμενη στην Παιδεία και τις διαστάσεις που έχουν πάρει οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά θα κατηγορήσει εκ νέου την κυβέρνηση ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο και σε αυτό το μείζον ζήτημα και θα σχολιάσει τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Θα επαναλάβει σε όλους τους τόνους τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, αλλά και κατά της αστυνομοκρατίας σε αυτά και θα αναδείξει την τεράστια ευθύνη της ΝΔ για την κατάσταση στην Παιδεία διαχρονικά, και πάντως εδώ και τρεις δεκαετίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου