Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε προχώρησε την Τρίτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Με δική της απόφαση, όπως επισημαίνεται σε μια λιτή ανακοίνωση του κόμματος, όρισε νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους... Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη. Την θέση έως τώρα κατείχε για περίπου πεντέμισι χρόνια, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παραμένει αρμόδιος για τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Η εξέλιξη αυτή, βρήκε τον βουλευτή του κόμματος στη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας της Βουλής για την απόκτηση των Ραφάλ. Δεν τον έπιασε όμως απροετοίμαστο. Είχε προηγηθεί νωρίτερα τη Τρίτη μια συνάντηση των δύο πλευρών στη Βουλή. Όπως επισημαίνουν πηγές στο protothema.gr, η συνάντηση ήταν σε «ψυχρό κλίμα». Στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν εκείνη τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της.
Η Τρικούπη, επισήμως δεν δίνει πολιτική διάσταση στο θέμα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση «ανασχηματισμού», όπως γίνονται σε όλα τα κόμματα. Και πώς σκοπός είναι να αξιοποιηθούν περισσότερα στελέχη και διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια ότι είναι μια κίνηση «ανοίγματος» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα όμως, οι σχέσεις των δύο πλευρών φαίνεται ότι έχουν υποστεί ρήγμα εδώ και λίγους μήνες.
Η διαφοροποίηση του σε κάποια θέματα αλλά ακόμη και η απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, όταν έρθει η ώρα, φαίνεται ότι έφεραν αυτή την απόσταση. Άλλωστε, πριν λίγους μήνες, ένα tweet του Ανδρέα Λοβέρδου για την Άννα Διαμαντοπούλου είχε προβληματίσει. Με ένα αιχμηρό σχόλιο, το οποίο πολλοί ερμήνευσαν ως «καρφί» στην ηγεσία του κόμματος, τόνιζε ότι «η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε». Η ανάρτηση αυτή, ενόχλησε ιδιαιτέρως την ηγεσία.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αυτήν τη φορά, σε δήλωση του ευχαρίστησε τη Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι «η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη». Κάποιοι άλλωστε, ερμηνεύουν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να του δώσει σημαντικούς «βαθμούς» στην κούρσα της ηγεσίας, δημιουργώντας έναν πόλο. Ο ίδιος άλλωστε, τον τελευταίο καιρό χτίζει το ηγετικό του προφίλ.
Συνομιλητές του, σε κάθε ευκαιρία δίνουν το στίγμα, τονίζοντας πως «η προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μεγαλώσουμε. Να αποτελέσουμε τη μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση που θα δείχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα της λάθη. Αυτή τη στιγμή ο κ.Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ.Τσίπρα αισθάνεται τρομερή άνεση».
Το '21 είναι η χρονιά όπου είναι προγραμματισμένες, βάση καταστατικού, οι εκλογές στο κόμμα. Οι εξελίξεις λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τα στελέχη που δεν έχουν διαψεύσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Άνθρωποι από το περιβάλλον του, μιλώντας στο protothema.gr σχολίασαν τις εξελίξεις υπογραμμίζοντας πως «θα έπρεπε να βρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί», προσθέτοντας ότι «όλο αυτό δεν βοηθάει στην εικόνα του κόμματος»...
protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.