Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

“Patata Food Experience” από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου , 28-30 Αυγούστου.

Καλεσμένοι από τους χώρους  της μαγειρικής και του θεάματος συμμετείχαν στο φετινό “Patata Food Experience” που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, στην Νάξο.
Οι καλεσμένοι  είχαν τη δυνατότητα , κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, να γευτούν τα προϊόντα που παράγει , όπως η Π.Ο.Π γραβιέρα Νάξου, η Π.Γ.Ε. πατάτα Νάξου, το Π.Ο.Π Αρσενικό  κ.α.  , αλλά και να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική, από το συγκρότημα της οικογένειας Κορρέ.
Η κύρια εκδήλωση ,η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πρωί, σε χωράφι στην περιοχή του λιβαδιού, έδωσε την ευκαιρία στους καλεσμένους να δουν και να συμμετάσχουν συμβολικά στην διαδικασία φυτέματος της πατάτας
   Η φετινή διοργάνωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθόσον  δεκάδες τόνοι πατάτας , μαζί με γραβιέρα Νάξου και ντόπια αμνοερίφια, θα προσφερθούν από την Ένωση
Αγροτικών Συνεταιρισμών σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, η Κιβωτός του Κόσμου, το πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, αλλά και σε ενορίες με συσσίτια όπως αυτή του Ιλίου και της Καισαριανής.
Το  φεστιβάλ της πατάτας, όπως το γνώριζαν οι Ναξιώτες κάτοικοι και επισκέπτες  στην αγία Άννα, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε καθώς το Δ.Σ. του συνεταιρισμού αποφάσισε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να το ματαιώσει. 
Ο πρόεδρος του ΕΑΣ, Δημήτρης Καπούνης, δεσμεύτηκε ότι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί το 2021 με πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου