Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Όταν ο Μαρινάκης «παγώνει» το Μαξίμου...

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η ανακοίνωση της εταιρείας «Άλτερ Έγκο Α.Ε.» ότι επιστρέφει τα κονδύλια που έλαβε από το κράτος για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού. Βλέπετε, η εν λόγω εταιρεία, που ελέγχει τα Μέσα του πάλαι ποτέ ΔΟΛ αλλά και το Mega, ανήκει στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, που κάθε άλλο παρά αντιπολιτευόμενος ή εχθρικός προς την κυβέρνηση μπορεί να θεωρηθεί.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία αφήνει αιχμές για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τα κριτήρια που... δεν εφαρμόστηκαν, κάνοντας λόγο για «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές»: «Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την
ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις. Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία, συμφερόντων Μαρινάκη.
Όμως, αυτό που «πάγωσε» το Μαξίμου δεν ήταν μόνο η κίνηση αυτή καθ’ εαυτήν, αλλά και η συγκυρία που εκδηλώθηκε: βλέπετε, δεν είχε καν περάσει ένα 24ωρο από τότε που ο πρωθυπουργός, μέσω του ΣΚΑΪ, είχε καλύψει τον Στέλιο Πέτσα, λέγοντας ότι δεν... βλέπει κάτι μεμπτό στην εν λόγω λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου