Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Κορυφή του παγόβουνου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Μάρκου

Κορυφή του παγόβουνου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση ΜάρκουΩς «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν την υπόθεση του βουλευτή Μάρκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι «πονοκέφαλοι» του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των αλλαγών που ετοιμάζει να αυξάνονται κατά ένα.
Επώνυμοι και «ανώνυμοι» βουλευτές, όπως άλλωστε και στελέχη, αγνοώντας πλήρως την δύναμη του αντιπάλου στον καθορισμό της επικοινωνιακής ατζέντας, «χύνουν την καρδάρα με το γάλα», χωρίς καν να κατανοούν τι πράττουν και χωρίς να βγάζουν τα ανάλογα συμπεράσματα. Η προσπάθεια της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη, όπως και του Διευθυντή της ΚΟ Θανάση Θεοχαρόπουλου, δεν αρκεί, παρά τα θετικά αποτελέσματα που σημειώνουν, καθώς κάποια πράγματα τους ξεπερνούν, αφού ουδείς έχει συνέπειες σε ότι και αν κάνει!
Μεταξύ των άλλων προβλημάτων που παρατηρούνται, είναι και τα εξής:

-Περίπου το μισό των μελών της ΚΟ δεν δίνει στο κομματικό ταμείο ένα ποσό των 1000 ευρώ, όπως έχει αποφασιστεί –το πώς αισθάνονται οι άλλοι μισοί βουλευτές που το δίνουν, να μην το γράψουμε, γιατί υπάρχει και ο νόμος περί …ασέμνων! Συγκεκριμένα, με απόφαση του κόμματος, που και οι ίδιοι είχαν υπογράψει προκειμένου να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια, τα μέλη της ΚΟ οφείλουν να δίνουν στο κόμμα 2000 ευρώ το μήνα από τον μισθό που λαμβάνουν. Τα πρώτα 1000 ευρώ παρακρατούνται απευθείας, καθώς υπάρχει ο σχετικός μηχανισμός από τη Βουλή. Για να εισπραχθεί από το κόμμα το υπόλοιπο χιλιάρικο το μήνα, χρειάζεται έγγραφη εξουσιοδότηση από τον κάθε βουλευτή προς την Εθνική Τράπεζα που έχει την ευθύνη της μισθοδοσίας, κάτι που δεν γίνεται περίπου από τους μισούς βουλευτές, οι οποίοι επικαλούνται διάφορα προσχήματα, χωρίς να ελέγχονται για την άρνηση τους.
-Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται και με την άρνηση των μισών, επίσης, βουλευτών να παραχωρήσουν στο κόμμα τον έναν από τους επιστημονικούς τους συνεργάτες.
-Τομεάρχες δεν παρουσιάζουν στους βουλευτές τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια που αναλαμβάνουν στη Βουλή, αποστέλλοντάς τους …ομιλίες ή συνεντεύξεις τους!!
-Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα εκπροσώπησης του κόμματος στα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που αφορά βεβαίως το σύνολο των στελεχών, συνεπώς όμως και τους βουλευτές. Η απόφαση να έχει ο κάθε βουλευτής μόνο δυο εμφανίσεις στις τηλεοράσεις κάθε εβδομάδα, έχει ως αρνητικό ότι στερεί τον ΣΥΡΙΖΑ από αξιόπιστη παρουσίαση, καθώς εμφανίζονται κάποιοι που «δεν έχουν» την τηλεοπτική παρουσία, χωρίς μάλιστα να το κατανοούν! (Αλήθεια, εκεί στην Κουμουνδούρου, έχουν σκεφτεί τα σεμινάρια και τη χρησιμοποίηση επιστημονικού προσωπικού για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων;)
Επιπλέον, η Επιτροπή Δεοντολογίας λειτουργεί; Γιατί, πχ, δεν θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε αυτή ο βουλευτής Μάρκου, ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποστείλει το μήνυμα πως διαθέτει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό και κάποιοι άλλοι βουλευτές να σκεφτούν πως τυχόν παρασπονδίες τους θα έχουν συνέπειες;
Τα προβλήματα είναι ίσως περισσότερα από αυτά που τα «Παιχνίδια Εξουσίας» συγκεντρώνουν στο παρόν ρεπορτάζ, με το βάρος της επίλυσης να πέφτει –και αυτό- προς στις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου