Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων το τριήμερο 26-28 Ιουνίου.
Τις αξέχαστες γευστικές εμπειρίες του τριήμερου γαστριμαργικού event απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη σύζυγό του Σοφία Μαργιόλα, η Ναταλία Δραγούμη και ο Αντώνης Λουδάρος, παρουσιαστές όπως ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, σεφ, food bloggers, η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, ο αγαπημένος παρουσιαστής Χρήστος Νέζος και δημοσιογράφοι από κορυφαία Μ.Μ.Ε. της χώρας, οι οποίοι με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις μετέφεραν τις όμορφες εικόνες, το γαλάζιο του Αιγαίου και όλες τις… νοστιμιές σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Και τις τρεις ημέρες το event «έντυσε» μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού Στέλλα Κονιτοπούλου, με την υπέροχη φωνή και τις διαχρονικές επιτυχίες της.
Μακαρονάδα με θαλασσινά και γραβιέρα
Την πρώτη μέρα του event (Παρασκευή 26 Ιουνίου), στην μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας, οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία πεντανόστιμη μακαρονάδα, που είδαν να μαγειρεύεται μπροστά τους με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ολόφρεσκα θαλασσινά τα οποία ένα ψαροκάικο μόλις είχε βγάλει.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε το επίσημο δείπνο του 3ου Food Experience Graviera Naxos, στο ειδυλλιακό τοπίο της παραλίας της Πλάκας με θέα το ηλιοβασίλεμα και ανάμεσα στους κέδρους. Εκεί, δύο διεθνούς φήμης δασκάλες της ναξιώτικης κουζίνας που παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής σε παραθεριστές του νησιού από κάθε άκρη του πλανήτη, η Κατερίνα Ανδριέλου και η Άννα Γρυλλάκη, αυτοσχεδίασαν και μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα απογειώνοντας τη γεύση τους με γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Μαθήματα …αρμέγματος!
Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι καλεσμένοι έζησαν μια εμπειρία ξεχωριστή! Στο παραδοσιακό μιτάτο ενός νεαρού βοσκού στο πανέμορφο Καστράκι πήραν μαθήματα… αρμέγματος κατσίκας και μάλιστα αποδείχθηκαν και πολύ καλοί μαθητές.
Μετά το τέλος του μαθήματος απόλαυσαν τα κρυστάλλινα νερά της Μικρής Βίγλας και γευμάτισαν πλάι στο κύμα, απολαμβάνοντας τους ξακουστούς κεφτέδες του μπαρμπα-Γιώργου, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και φρέσκες μελιτζάνες, όλα με συνοδεία γραβιέρας.
Το βράδυ, το πρόγραμμα είχε… street food! Τη σκυτάλη στη γεύση πήρε η καντίνα FBI, που είναι διάσημη για τα γκουρμέ πιάτα fusion street food που ετοιμάζει αποκλειστικά με προϊόντα της Νάξου. Τους καλεσμένους ενθουσίασαν οι γευστικές προτάσεις με γραβιέρα, όπως burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά και sauce γιαούρτι, αλλά και το μοχίτο της Νάξου με παραδοσιακό Κίτρο.
Ενετικό γιουβέτσι… και σαλάτα τούρτα
Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην παραλία της Πλάκας. Εκεί οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στον χρόνο με το ενετικό γιουβέτσι όπως το έφτιαχναν στην Ενετοκρατία στο νησί μας, με πανωχωριανό (από τα ορεινά χωριάτης Νάξου) γαλακτομόσχαρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Στο πλούσιο τραπέζι υπήρχαν ακόμα μοσχορεβυθάδα σύννεφο, πατάτες Νάξου από το χωριό Δαμαριώνας με κρέμα γραβιέρας και σαλάτα τούρτα Νάξου. Τα νόστιμα πιάτα συνόδευσαν, εκτός από φημισμένο και πολυβραβευμένο τυρί της Νάξου, τα φίνα (και Π.Ο.Π.) κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, τα οποία έκαναν… guest εμφάνιση στο πλαίσιο event του ευρωπαϊκού Προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines!
Εν αναμονή του 4ου Food Experience Graviera Naxos
Σε όλη τη διάρκεια των δράσεων του 3ου Food Experience Graviera Naxos τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει το… τέταρτο Food Experience Graviera Naxos για το 2021!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.