Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Εκτακτο δελτίο καιρού: Ερχονται καταιγίδες & θυελλώδεις άνεμοι

ektakto-deltio-kairou-erxontai-kataigides--thuellwdeis-anemoi«Χαλάει» για τα καλά ο καιρός από την Κυριακή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Η επιδείνωση του καιρού έρχεται από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Ετσι, θα έχουμε ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη που ίσως προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.
Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού τονίζοντας «Αστατος κατά τόπους και ανεμώδης αλλά ιδιαίτερα μαλακός έως και ζεστός ο καιρός το ερχομενο Σαβ/κύριακο! Επιλεκτικά άστατος μεν ο καιρός το Σαβ/κύριακο αλλά με τη θερμοκρασία σε άνοδο και σε πραγματικά ανοιξιάτικα επίπεδα και στα βόρεια, πχ Θεσσαλονίκη, Φλώρινα κλπ (όπου οι χαμηλές νεφώσεις και οι ομίχλες κρατούν χαμηλά τη θερμοκρασία τα τελευταία 24ωρα). Προσοχή στους ανέμους την Κυριακή».

Η πρόγνωση του καιρού 

Αναλυτικότερα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως την Κυριακή θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).
Έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα την Κυριακή στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στο Βόρειο Ιόνιο.
Παράλληλα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και οι δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, όπου την Κυριακή η έντασή τους θα φτάνει τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Προσοχή απαιτείται, σύμφωνα με το EAA-meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα, ιδιαίτερα την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ανατροπή: Αλλαγή του καιρού για τα Χριστούγεννα με βροχές

Αλλάζουν τις εκτιμήσεις τους οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα, καθώς τώρα προβλέπουν βροχές. 
Ο γνωστός μετεωρολόγος επιβεβαίωσε την εκτίμηση μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας λόγο για ήπιες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, ζήτησε μεγάλη προσοχή για την Κυριακή καθώς αναμένεται «κακοκαιρία πανελλαδικά με βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες και ανέμους έως και 9 μποφόρ στα πελάγη». «Από τη Δευτέρα θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση στον καιρό για να φτάσουμε στην Τετάρτη όπου ναι μεν ο καιρός δεν θα είναι αίθριος σε όλες τις περιοχές αλλά οι βροχές θα είναι μέτριας έντασης σε Ιόνιο, δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, Πελοπόννησο, τα νότια νησιωτικά ίσως και την Αττική». Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να είναι περίπου 16-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα έχουν κοπάσει ανήμερα Χριστούγεννα, είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου