Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Δεν ανοίγουν τα ορυχεία σμύριδας Νάξου - Έκτακτη γενική συνέλευση των σμυριδορυκτών

Ο  σύμβουλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωτηρόπουλος,  κάλεσε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου σε συνάντηση τον τ. πρόεδρο κ. Πάσουλα και του ανακοίνωσε  ότι τα ορυχεία σμύριδας δεν θα ανοίξουν φέτος και δεν θα πραγματοποιηθεί εξόρυξη. 
Ο κ. Σωτηρόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι σμυριδορύκτες θα ασφαλιστούν κανονικά πραγματοποιώντας άλλη εργασία, όπως διαλογή της σμύριδας που είναι αποθηκευμένη. Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι σμυριδορύκτες το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο Οικομουσείο Κορώνου.
Υπενθυμίζεται, ότι σε προηγούμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Σωματείου που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο, είχαν εκφραστεί οι επιφυλάξεις
των αρμοδίων για τη λειτουργία των σμυριδορυχείων, όμως τόσο οι σύμβουλοι του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όσο και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που συμμετείχαν στη συνάντηση είχαν εκφραστεί μετ' επιτάσεως στην αναγκαιότητα λειτουργίας των ορυχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου