Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί ο Τσίπρας δε διάβασε τη δικογραφία της Novartis...

Κατά γενική ομολογία η υπόθεση της Novartis δεν “βγήκε” έως τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως σε αυτό να έπαιξε καταλυτικό ρόλο οι υψηλές προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και το γεγονός ότι οι...
μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα έπεσαν στα μαλακά.

Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εκδικήση του με τη ΝΔ να πέφτει στην ίδια παγίδα; Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση και οι fast track διαδικασίες που προωθούνται οδηγούν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο και μάλιστα συμπληρώνουν πως για αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε τελικά το δρόμο που θα του προκαλέσει τις μικρότερες ζημιές.

Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εξηγούσε στο newpost.gr πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην πάρει από τη Βουλή αντίγραφο της δικογραφίας, όπως αναμενόταν. Είναι προφανές πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε με αυτόν τον τρόπο σαφείς απόστάσεις από το περιεχόμενο ενός υλικού και μιας υπόθεσης που στην Κουμουνδούρου έχουν χαρακτηρίσει “κακοστημένο παιχνίδι” που οδηγείται σε φιάσκο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση στην Ολομέλεια με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη θεωρώντας πως ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα “εκτός κάδρου” το κόμμα θα συσπειρωθεί. Η πλειοψηφία φοβήθηκε την “ηρωοποίησή” του και την ταύτισή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ωστόσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στοιχηματίζουν ότι δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκονται μόνο στην εσωκομματική πίεση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προέρχεται από την καραμανλική πτέρυγα. Πόσο μακριά θα μπορούσε να το πάει η ΝΔ; Από τη στιγμή, μάλιστα που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έμεινε μόνος του στην πλειοψηφία δεν μπορούν να εξακολουθούν να μιλούν για υπόγειες συνεννοήσεις και συνομωσία. Για αυτό το λόγο χθες από την Κουμουνδούρου επεσήμαναν με ανακοίνωσή τους πως “ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί “σκευωρίας” και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες”.

Με αυτά τα δεδομένα στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως τουλάχιστον μέχρι το προσχέδιο του προϋπολογισμού (αρχές Οκτωβρίου) η υπόθεση της Novartis θα δίνει πόντους στο κόμμα και θα αφαιρεί από την αξιοπιστία της ΝΔ. Την ατζέντα θα επιχειρήσουν να αλλάξουν στην οικονομία όταν δουν το περιεχόμενο των μέτρων που θα φέρει ή δεν θα φέρει η κυβέρνηση για το 2020, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιπολιτευτική ρητορική θα έχει πάντα η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φάνηκε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου