Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

«Μπούμερανγκ στη ΝΔ...

...θα γυρίσει η προανακριτική παρωδία»...

Για «άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis» και «επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για...
σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «στοχοποίηση» πολιτικών αντιπάλων με «μοναδικό στόχο να ελέγξει τη Δικαιοσύνη», ενώ αναφέρεται σε μια «ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ», εννοώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Βασίζει την προανακριτική σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση», τονίζεται στην ανακοίνωση και όπως προσθέτει «Η προανακριτική παρωδία ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με την πρόταση, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για την τέλεση από τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, των εξής τεσσάρων αδικημάτων:

1. Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας

2. πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος

3. ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

4. ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ζητούν να ερευνηθούν

Μετά την κατάθεση της πρότασης και την ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το κείμενο θα διανεμηθεί στα κόμματα και τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, εφόσον στηριχθεί από την απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της. Συνεχίζει με ακόμα ένα επεισόδιο την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν.

Με μοναδικό της στόχο να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, συστήνει Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε αυτή. Βασίζει την προανακριτική σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση.

Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis. Πρόκειται και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα.

Η προανακριτική παρωδία ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοί έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου