Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δηλώνει την στήριξη του στους αναπληρωτές της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για την θυσία που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, επιλέγοντας κάποιο μικρό νησάκι με τόσες στερήσεις και δυσκολίες διαβίωσης τους.
2. Εκφράζει την δυσαρέσκεια του προς το Υπουργείο για την τροποποίηση του άρθρου 5Α του Ν. 3848/2010, το οποίο όριζε διπλή πραγματική προϋπηρεσία, στα δυσπρόσιτα και ταυτόχρονα απομακρυσμένα νησιά την οποία καταργεί και μάλιστα αναδρομικά.
3. Ζητάει να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο άρθρο και να επανέλθει η διπλή μοριοδότηση ως κίνητρο για την στελέχωση των σχολικών βαθμίδων. Σε κάθε περίπτωση η προϋπηρεσία αυτών των αναπληρωτών επιβάλλεται να προσμετρηθεί με διπλή μοριοδότηση γιατί οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστά κατάφορη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν να εργαστούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με δεδομένα τα οποία η κυβέρνηση τροποποιεί αυθαίρετα εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα - να θυμίσουμε ότι η πρόσληψη και η τοποθέτηση σε δυσπρόσιτες περιοχές αναπληρωτών γινόταν υπό πλήρη διαφάνεια και από επικυρωμένους πίνακες που δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ.
4. Το πτυχίο να είναι το μόνο εφόδιο για εργασία και τις μετεκπαιδεύσεις και ότι σεμινάρια και αναβαθμίσεις χρειάζονται οι καθηγητές να γίνονται από το κράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου