Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Από τα θεωρεία της Βουλής.

Από τα θεωρεία της Βουλής.Δεν ξέρω την πραγματική αιτία για την μετάθεση της ψηφοφορίας στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανακοινώθηκε ότι η ονομαστική, πια, ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κάπου κοντά στο μεσημέρι της σήμερον. Τίποτα δεν τους εμποδίζει να την μεταθέσουν εκ νέου για αργότερα. Είτε σε κάποια ώρα της σήμερον. Είτε για κάποια επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα.
Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Όπως αυτό ανακοινώθηκε. Ή άφησαν να διαρρεύσει. Δεν είμαι καχύποπτος. Ούτε κατασκευάζω σενάρια. Μπορεί να έχουν διαμεσολαβήσει και κάποιες άλλες διαπραγματεύσεις. Είτε με τους «πρόθυμους» είτε με σημεία της κύρωσης.
Ιστορικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, γι αυτού του είδους τις τεχνικές λεπτομέρειες. Παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον μας για το αποτέλεσμα. Τι σήμερα, τι αύριο;
Πάντως, όλα αυτά δεν βελτιώνουν την εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πάει, δίπλα – με την αξιοπιστία του Σκοπιανού Κοινοβουλίου. Μπορεί να μην είναι η ίδια. Οι συναλλαγές είναι πολλές. Οι εκβιασμοί είναι πάμπολλοι. Η έλλειψη ιδεολογικών συναπαντήσεων είναι προφανής.

Κάποιες τελευταίες ματιές, από τα θεωρεία της βουλής :
- Η κενολογία !
- Οι λέξεις οι άχρηστες !
- Οι περιττές ύβρεις και η λασπολογία !
- Η έλλειψη επιχειρημάτων !
- Η απουσία μιας βαθύτερης ιστορικής σκέψης !
- Η άγνοια του Διεθνούς Δικαίου !
- Η αποσπασματική επίκληση λέξεων και φράσεων σπουδαίων πολιτικών ανδρών !
- Οι κοκορομαχίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές ! Και
- Η ασέβεια στην ιστορική μνήμη !
Προς στιγμήν θαύμασα τις ακροβασίες της επικοινωνιακής λογικής του Αλέξη και των συν αυτώ. Ήταν προφανές ότι είχε δοθεί γραμμή. Για χαμηλούς τόνους από την μεριά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκείνοι το δέχτηκαν. Μέχρι τη στιγμή που μίλησε ο Αρχηγός τους. Και τότε ξέσπασαν. Σε μια διχαστική πορεία. Και σε μια πλήρη παραποίηση της αλήθειας.
Προχθές μάθαμε ότι οι διαβόητοι κουκουλοφόροι ήταν άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. και, όπως μας διευκρίνισε η κα Όλγα Γεροβασίλη, ανήκαν στην προστασία υψηλών προσώπων. Όχι, βέβαια, των προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα τους είχε καταγγείλει η ίδια η Κυβέρνηση. Άρα, δικοί τους και αυτοί.
Πολύ ωραία. Χθες, το βράδυ αργά, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αγωνία του για τον «τραμπουκισμό» του αγωνιζομένου λαού. Προφανώς, είχε ξεχάσει τις ομολογίες των δικών του Υπουργών.
Δεν ξέρω πόσο γρήγορα ξεχνάει τα λόγια του. Ο λαός μας, όμως, τα συγκρατεί. Και με αυτά θα τον κρίνει. Ακόμα και για τα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου