Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πως θα πάμε στις εκλογές;

Αν έχω μετρήσει σωστά τις αντιδράσεις του λαού μας, στην τελευταία σκανδαλολογία, τότε μπορώ να διατυπώσω γραπτά, δύο εκτιμήσεις μου:
Η πρώτη: η επικοινωνιακή επίθεση κατά του Σημίτη με το άνοιγμα των λογαριασμών του, άλλους έχει εξοργίσει, άλλους έχει ενοχλήσει και άλλους αφήνει αδιάφορους. Ελάχιστους έχει ενθουσιάσει. Όλοι όσοι κινούνται στον προοδευτικό χώρο έχουν εξοργιστεί ή ενοχληθεί. Δεν υπήρχε λόγος να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του Σημίτη. Η όλη μεθόδευση έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα. Εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Και οι δικαστές που επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τις δικές τους οικονομικές πρωτοβουλίες τα έκαναν, μάλλον, «θάλασσα».
Η δεύτερη: η αναφορά και μόνο στο έργο του Σημίτη, που δεν το αμφισβητεί ούτε ο Πρωθυπουργός, δεν αρκεί για να οδηγήσει στον τερματισμό αυτής της χυδαίας διαδικασίας. Υπάρχει μεγάλη μερίδα στον λαό μας που θέλει να χυθεί φως σε όλα! Ακόμα και αν η αφετηρία των διαδικασιών είναι κάποια σκηνοθετημένη συκοφαντία.
Έτσι ήταν από τα παλιά χρόνια ο ελληνικός λαός. Αν η παγκόσμια κοινότητα συγκινείται για το τεράστιο έργο του Περικλή και στην Ακρόπολη, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, με αφορμή την ανοικοδόμηση και τον εμπλουτισμό της Ακρόπολης με υπέροχα έργα, τροφοδοτήθηκε σκανδαλολογία. Μήπως ο Φειδίας ο εμπνευστής εκείνου του μεγάλου έργου «έκλεψε» χρυσό στο άγαλμα της Αθηνάς;
Αν οι δύο διαπιστώσεις μου είναι σωστές, τότε πρέπει να σκεφτούμε και κάποια πράγματα και να περιγράψουμε κάποιες συλλογικές μας ανάγκες πολύ πιο πέρα από αυτές τις διαπιστώσεις.
Πως θα πάμε στις εκλογές; Ποια θα είναι η θεματολογία πάνω στην οποία θα αντιπαρατεθούν οι πολιτικές δυνάμεις; Δεν πρέπει να είναι η οικονομία; Δεν πρέπει να αναζητήσουμε την χάραξη των λεωφόρων ανάπτυξης; Δεν θα συζητήσουμε στα σοβαρά τα μεγάλα εθνικά ζητήματα; Θα μείνουμε στον ποιοι τα έπιασαν; Δεν θα μιλήσουμε για το τι παιδεία και υγεία θέλουμε; Δεν θα ασχοληθούμε με τους θεσμούς; Με την Δικαιοσύνη; Με τις Ανεξάρτητες Αρχές; Πως θα διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία τους και την αποτελεσματικότητά τους; Πως θα σπάσουμε τα δεσμά τους με τον εκάστοτε υπουργό ή τους παρατρεχάμενους στα υπόγεια του Μαξίμου; Πως θα παρεμποδίσουμε την εμφάνιση του επόμενου «Ρασπούτιν»;
Έτσι θα πάμε στις εκλογές;
Με κατευθυνόμενη σκανδαλολογία; Και χρήσιμους «ηλίθιους»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου