Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Η απραξία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τελειώνει με τις εκλογές

 Ο Νίκος Μαϊτός, μίλησε στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ.
"Αρκετά είναι τα ζητήματα υποδομών, αλλά όταν ένας δήμος θέλει να πει ότι εξυπηρετεί αυτές τις κινήσεις, θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε μελέτες και ωριμάνσεις ώστε να εξυπηρετήσουν τις εξελίξεις. Αλλά έχω την αίσθηση ότι πάμε στο «ο θεός να βάλει το χέρι του»… Η αντιπολίτευση έφτασε στο σημειο να κάνει και ημερίδα για το νερό και φτάσαμε το 2018, ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, να κάνουμε έκτακτα ταξίδια για επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας", πρόσθεσε ο Νίκος Μαϊτός, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ενεργήσει επαρκώς για την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η συνεχιζόμενη αύξηση του τουρισμού στο νησί. 
Ο Νίκος Μαϊτός ανέφερε ακόμη, ότι "μίλησαν για δυο Μονάδες Αφαλάτωσης στην Οικονομική Επιτροπή σε μία βάση πρότασης από τους "Πολίτες για τα Νησιά μας" που έχουν καταθέσει εδώ και δύο χρόνια και δεν ομολόγησαν ότι πάτησαν σε αυτή την πρόταση". 

"Η Νάξος έχει υστέρηση σε βασικά θέματα υποδομής που έχει ανάγκη… Και πρέπει να συμφωνήσουμε με όλους τους φορείς για όλα αυτά τα θέματα. Είναι σκεπτικός στο θέμα «επιχορηγησεων μέσω προγραμμάτων» καθότι είναι δύο χρόνια ακόμη για το τελευταίο ΕΣΠΑ όπως λέγεται… Το έχουμε χάσει το τρένο και πρέπει να σώσουμε ότι μπορούμε στο μικρό χρονικό διάστημα που είναι μποστά μας. Το επόμενο ΕΣΠΑ αφορά καινοτομία, όχι υποδομές. Από την Περιφέρεια έχουν αναφέρει «εμείς μοιράζουμε χρήματα και εσείς κρατάτε ομπρελίτσες»… Και οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του τόπου κοιτάζουν τις καρεκλίτσες τους", είπε ο επικεφαλής της Νησιωτικής Πολιτείας. 

Για το θέμα της μειωμένης παρουσίας δημοτικών συμβούλων το τελευταίο διάστημα στα δημοτικά συμβούλια, ανέφερε:

"Ο ένας λόγος έχει να κάνει με την ώρα και ημέρα συνεδρίασης… Ο δεύτερος έχει να κάνει με τους επαγγελματικούς λόγους, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εργαζόμενοι ή επαγγελματίες. Και υπάρχει και η βαθύτερη αιτία. Εδώ και έναν χρόνο ουσιαστικά δεν συζητάνε τίποτα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πχ… Χάσαμε μισό χρόνο μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού. και ενώ έχουμε κάνει τρία δημοτικά συμβούλια από τότε που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, ποια είναι τα θέματα; Όταν έχεις 30 με 35 θέματα όλα σχεδόν γραφειοκρατικού χαρακτήρα και κανένα θέμα προοπτικής και σχεδιασμού, τότε δεν έχουμε κανένα ρόλο. Καμία ουσία. Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα…"  

Όσον αφορά τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σύμφωνα με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση "Κλεισθένης Ι", ο Νίκος Μαϊτός κάνει λόγο για τις δυο παραμέτρους που μπορεί να ισχύσουν. Η πρώτη αφορά τη νίκη με +50% από την πρώτη Κυριακή. "Εάν είμαστε εμείς θα ζητήσουμε συνεργασία για τη δημοκρατική λειτουργία της δημοτκής αρχής", ανακοινώνει.

Στο ερώτημα εάν η "Νησιωτική Πολιτεία" εξακολουθεί να είναι συμπαγής, ο επικεφαλής της, λέει:
"Υπάρχει αμφιβολία για το εάν είναι συμπαγής η παράταξη; Εγώ δεν γνωρίζω κάτι. Εχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Είναι γνωστές, τις έχουμε ανακοινώσει με κοινό δελτίο".

Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορά την κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει προ καιρού οι δημοτικές παρατάξεις "Νησιωτική Πολιτεία" και "Πολίτες για τα Νησιά μας", σχετικά με τη διερεύνηση της μεταξύ τους συνεργασίας.

"Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να υπερβεί κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες και να πάμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε από την 1η Κυριακή την ευθύνη που θα μας δώσουν οι πολίτες. Και σημαίνει η διερεύνηση την βούληση για ευρύτερη πορεία υπό κοινή προοπτική και ομπρέλα στις επόμενες εκλογές και θα διεκδικήσουμε το Δήμο. Δεν έχουμε διαφοροποίηση. Είναι εφικτό, προχωράει θετικά και θα εξελιχτεί… Θέλουμε να συνεργαστούμε. Και λαμβάνουμε συνεχώς θετικά μηνύματα για μια τέτοια πορεία για το μέλλον της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Δουλεύουμε καθημερινά προς αυτό το σκοπό". 

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν το ζήτημα ποιος θα τεθεί επικεφαλής στην περίπτωση που αποφασιστεί κοινή κάθοδος των δυο παρατάξεων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο Νίκος Μαϊτός, δηλώνει:

"Ημουν και είμαι ένας απλός στρατιώτης στην όποια προσπάθεια θα οδηγήσει μπροστά τον τόπο
. Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά της Νάξου δήλωσα ότι αυτή είναι η βάση όσων πρεσβεύω και έως το τέλος θα την επικροτώ και θα την υποστηρίζω…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου