Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισαν βουλευτές και στελέχη του.
«Υπέρ» της αποχώρησης ψήφισαν 97 στελέχη ενώ «κατά» τάχθηκαν 16. Υπήρξαν επίσης πέντε λευκά. Αποσύρθηκε τελικά και δεν τέθηκε προς ψηφοφορία η πρόταση του Μιχάλη Κύρκου για παραμονή του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ υπό όρους.
Νωρίτερα οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμιού είχαν στηρίξει την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη.
Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.
O Σπ. Δανέλλης είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.
O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δε θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».
Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και άλλα στελέχη.
Εξηγώντας τη συμμετοχή του στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις.
Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, αυτό δεν έγινε πράξη. Γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως επισήμανε.
Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε και τα σενάρια ότι έχει συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι κατασκευασμένα.
Στην εισήγησή του εξήγγειλε συνέδριο τον Οκτώβριο, λέγοντας πως εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η ηγεσία του Ποταμιού και των συμμάχων του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.