Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Το τέλος του Πάνου Καμμένου
Απορώ πολύ! Με εκείνους που κτίζουν σενάρια πάνω στις δηλώσεις και τους κομπασμούς του Πάνου Καμμένου. Δεν έχουν κατανοήσει τη φύση και το χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Για την ακρίβεια, ή αυταπατώνται, ή μας εξαπατούν.
Ο Πάνος Καμμένος έχει κτίσει την πολιτική του καριέρα σε πολιτικές ακρότητες. Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον ισχυρισμό του ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου; Είχε, μάλιστα, το θράσος να γεμίσει, με αυτόν τον ισχυρισμό, τις σελίδες ενός ανόητου βιβλίου με μερικές εκατοντάδες φύλλα. Μετά, θέλησε να κρατήσει πάνω του και να διαχειριστεί τα πτύελα των δήθεν αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος την άνοιξη προς καλοκαίρι του 2011.
Και μετά; Προφανώς, είχαν από καιρό και οι δυο τους συνεννοηθεί για την παρά φύσιν κυβερνητική τους συνεργασία. Ο Πάνος και ο Αλέξης. Στα φανερά αγκαλιάσματα, μέσα σε ελάχιστες ώρες από το αποτέλεσμα των δύο πρόσφατων εκλογών, είχε προηγηθεί υπόγειο και «βρώμικο» φλερτ μεταξύ τους. Όλα για την εξουσία!

Δεν θέλω να εξιστορήσω τις χυδαιότητες, τις παλαβομάρες και τους τυχοδιωκτισμούς του Πάνου Καμμένου, όπως τις μοιράστηκε, τις ανέχτηκε και, ενδεχομένως, τις σχεδίασαν μαζί, ο Πάνος και ο Αλέξης. Ούτε την χυδαία, σεξιστική παρότρυνσή του στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να «πέσουν στα τέσσερα»! Ούτε, την προσφορά της Καρπάθου για άλλη μία βάση του ΝΑΤΟ. Ούτε τους τυχοδιωκτισμούς του πότε με τη Ρωσία, πότε με την Αμερική.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει πολιτική ουσία. Βρέθηκαν, αυτός και ο Αλέξης, στην κορυφή ενός σκοτεινού κύματος, που τους έφερε στην εξουσία και είναι έτοιμοι, και οι δυο, να κάνουνε το παν για να κρατηθούν σ’ αυτή. Κανένας λόγος τους δεν τους δεσμεύει. Καμιά αρχή, που επικαλούνται, δεν τους καθοδηγεί. Καμιά αξία, που αναφέρονται, δεν έχει ισχύ πέρα από τη στιγμή που την εκφωνούν.
Αυτό το σχήμα, που μας κυβερνά, δεν θα πέσει με τη θέλησή τους. Ψάχνουν, φυσικά, διεξόδους για το άμεσο πολιτικό τους μέλλον. Πώς να σωθούν. Ο Αλέξης σίγουρα θα ηττηθεί, αλλά θα παραμείνει «ζωντανός». Έστω και αν η ήττα του είναι στρατηγική. Ο Πάνος, όμως, θα εξαφανιστεί. Ό,τι και να σκαρφιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου