Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Το 'πε το 'πε ο Τσακαλώτος...


Και το επαναλαμβάνει ο Μπάμπης: Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός δεν ήταν αυτός που θέλαμε.
Εκτός δε από...
τον προϋπολογισμό, υπάρχει κι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Καλό τον βλέπει ο Μπάμπης. Αλλά, διατηρεί και τους ενδοιασμούς του:
Για τον πρώτο εξωδικαστικό συμβιβασμό, πρεπει να πάμε πίσω και να αναρωτηθούμε γιατί  καθυστέρησε ακόμη δύο χρόνια, και γιατί λύσεις τέτοιες, όπως είναι οι συμβιβασμοί, όπως είναι αυτά που περιμένουμε επίσης να γίνουνε με τα δάνεια που πρέπει να κινηθεί το δικαστήριο και να βγάλει μια απόφαση να πιεστούν όσοι κακώς δεν πληρώνουνε, πως, να ξεμπλοκάρει ο κόσμος, να υπάρξει μια δευτερη ευκαιρία. 
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τόσο εδώ, όσο και με τους πλειστηριασμούς, διότι και οι πλειστηριασμοί δεν θα καταλήξουν όλοι στο να πας να πάρεις το σπίτι, αλλά να δοθεί η δευτερη ευκαιρία να ξεμπλοκάρει και η μία πλευρά και η άλλη. Αυτό είναι ενα καλό σημάδι. 
Αυτό δείχνει οτι υπάρχει ενας δρόμος για να έρθει η Οικονομία στα συγκαλά της, αλλά δυστυχώς το άλλο είναι οι φοβεροί φόροι. Δεν μπορείς να έχεις τόσο βαρύτατους φόρους στην εργασία, που είναι οι κρατήσεις για τα ασφαλιστικά. Δεν μπορείς να έχεις τόσο βαρύτατους φόρους στα ακίνητα.

Είσαι μες στην κρίση και πατάς το γκάζι στους φόρους, ενω πρεπει να κάνεις το αντίθετο για να αναπνεύσει η Οικονομία. Δυστυχώς, οπως  το λέει κι ο Τσακαλώτος " δεν είναι ακριβώς ο προϋπολογισμός που θα θέλαμε"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου