Η επόμενη ημέρα του εσωκομματικού ανασχηματισμού φαίνεται πως δεν θα είναι τόσο απλή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η περίπτωση του Πάνου Σκουρλέτη ανοίγει νέα μέτωπα, καθώς έγινε σαφές από την χθεσινή τοποθέτηση των «53+» πως υπάρχει πλήρης στήριξη στο πρόσωπό του και συνεπώς η ηχηρή διαφοροποίηση του πρώην εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα.
Ο υπουργός Ενέργειας αναδεικνύεται αυτή την περίοδο ως ο νέος εσωκομματικός πόλος αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα έχοντας δίπλα του την συμπαράσταση αρκετών «συντρόφων» του προκαλώντας έναν νέο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η παραμονή του Πάνου Σκουρλέτη στο χαρτοφυλάκιό του μοιάζει αδύνατη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ποιος θα είναι ο ρόλος του άλλοτε στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αν θα επιλέξει, δηλαδή να καθίσει στα «ορεινά» της Βουλής ή αν θα ενεργοποιηθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και θα συστρατευθεί στη «μάχη» εναντίον της Ν.Δ.
Το άλλο μέτωπο έχει να κάνει με τον αποκλεισμό από το Πολιτικό Συμβούλιο των δυο προτάσεων του πρωθυπουργού. Ο Αριστείδης Μπαλτάς και η Όλγα Γεροβασίλη δεν βρέθηκαν χθες στην Κουμουνδούρου και ειδικά για την δεύτερη περίπτωση οι εκτιμήσεις μιλούν για μια «σύγκρουση των τάσεων» που επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα στη χθεσινή αναγνωριστική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο πρωθυπουργός επιχείρησε να καταδείξει πως η πορεία της κυβέρνησης δεν θα επηρεαστεί από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ξορκίζοντας τα σενάρια των εκλογών που εξακολουθεί να συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Το λόγο πήραν τα περισσότερα μέλη του Οργάνου και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστούν και οι τομείς που θα αναλάβουν να παρακολουθούν τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Κουμουνδούρου.
Ο ανασχηματισμός εξακολουθεί να είναι θέμα ημερών με τον πρωθυπουργό να έχει ήδη στο συρτάρι του τα βασικά ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζει στα χαρτοφυλάκια, ώστε η κυβέρνηση να δρα πιο αποτελεσματικά. Πρέπει να σημειωθεί πως για τις αλλαγές που χρειάζονται στις δομές των υπουργείων θα χρειαστεί να εκδοθούν και μια σειρά από Προεδρικά Διατάγματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.