Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εξετάσεις αξιολόγησης όσων πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα ,με θέμα την Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου πρόκειται να διεξαχθούν στη Νάξο οι εξετάσεις αξιολόγησης όσων πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα το τελευταίο διάστημα με θέμα την Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Νάξο, το πρόγραμμα της γραπτής αξιολόγησης (που θα έχει διάρκεια 15 λεπτά) έχει ως εξής:
Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Οκτωβρίου: Ώρες προσέλευσης: από 14:00 έως 16:00.
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου: Ώρες προσέλευσης: από 10:00 έως 12:00.

Για την συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία απαιτούνται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προσωπικό ΑΦΜκαι στυλό. Η ημερομηνία και οι ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων είναι αυστηρώς καθορισμένες και δεν επιδέχονται αλλαγής. Ο συνολικός χρόνος εξέτασης είναι αυστηρώς προγραμματισμένος για κάθε τμήμα. Η ακριβής ώρα προσέλευσης θα σταλεί μέσω προσωπικού sms σε κάθε εξεταζόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι το επίσημο πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ χορηγείται μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της προβλεπόμενης γραπτής αξιολόγησης, στην οποία είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν όλοι όσοι εκπαιδεύθηκαν σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007.

Προγράμματα εκπαίδευσης στη Νάξο
Τη διεξαγωγή 2 προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) που απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, έχει προγραμματίσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Νάξο από τις 12 έως τις 13 Οκτωβρίου.
Τα τμήματα (που θα γίνουν στο γραφείο του φορέα στη Νάξο) έχουν ως εξής:

Τμήμα 1 (διάρκεια 10 ώρες)
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου: 16:00-21:00
Τρίτη 13 Οκτωβρίου: 14:00-19:00

Τμήμα 2 (διάρκεια 10 ώρες)
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου: 09:00-14:00
Τρίτη 13 Οκτωβρίου: 09:00-14:00

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία (υπουργική απόφαση 14708/17-08-2007),υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν/μεταποιούν/εμπορεύονται/διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των πιστοποιητικών.
Αφορά το προσωπικό που παράγει, επεξεργάζεται αποθηκεύει, μεταφέρει, διακινεί ή πουλάει τρόφιμα/ποτά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καταλύματα με πρωινό, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, μανάβικα, ιχθυοπωλεία κ.α.
Η αξία συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€ κατ’ άτομο για την εκπαίδευση με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ. Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον Ε.Φ.Ε.Τ. όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Γιάννη Ξενάκη (τηλέφωνο22850 22767) ή να υποβάλλουν απευθείας την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31969.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου