Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Το «άγνωστο» … τρομοκρατεί

Η πορεία μοιάζει προδιαγεγραμμένη: Μάλλον μόνον με θαύμα εκλέγεται Πρόεδρος την Δευτέρα και από εκεί και πέρα η προκήρυξη εκλογών είναι μονόδρομος.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα να προηγείται και το ερώτημα είναι με ποιους θα συγκυβερνήσει ή αν θα καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία. Με αυτό το σκεπτικό τα δημοσιεύματα στην αλλοδαπή «οργιάζουν» «πλέκοντας» σενάρια επί σεναρίων για την επόμενη ημέρα με …αριστερή Κυβέρνηση στο τιμόνι.

Τι ότι θα καταρρεύσουν οι τιμές των ομολόγων, τι ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, τι ότι πλέον η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.. Τα πάντα όλα από «αναλύσεις» στον διεθνή Τύπο..
Και στην Ελλάδα; Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.. Με «σημαία» το «χειρότερα δεν μπορούμε να πάθουμε» και το «ας δούμε και κάποιον νέο πέρα από αυτούς που μας έφεραν ως εδώ», τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει μια συγκεκριμένη τροπή.
Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στο εξωτερικό η «αλλαγή» τους φοβίζει, πόσο μάλλον όταν αυτή συνεπάγεται μία «αριστερή Κυβέρνηση».
Τους ίδιους τους έλληνες, πάντως, μάλλον θα έπρεπε να τους προβληματίζουν περισσότερο τα «παλαιάς κοπής» στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους -που η προηγούμενη στάση τους ίσως και να συνέβαλλε στην σημερινή κατάσταση και- που τώρα συγκεντρώθηκαν στο Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και το κατά πόσο μπορούν να είναι εφικτές, άμεσα τουλάχιστον, οι όποιες υποσχέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μοιάζει βέβαιο αυτή την στιγμή είναι ότι στο εξωτερικό τους τρομοκρατούν τα «άγνωστα νερά» που θα εισέλθει η χώρα και η ευρωζώνη, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της εξουσίας, όταν στην Αθήνα είναι ξεκάθαρο πως τόσα χρόνια Μνημονίου δεν έδωσαν καμία διέξοδο στα χρόνια και ουσιαστικά προβλήματα, για αυτό και τώρα η όποια ψήφος θα είναι μία ψήφος που αν μη τι άλλο θα φέρει την «ελπίδα» ότι κάτι μπορεί να αλλάξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου