Ο κ. Κασιδιάρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προέβη στον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Μπαλτάκο (φωτογραφία αρχείου), ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σχετικά με τις διώξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.
«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας μάλιστα πως «η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό "πρόβλημα", όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με το κόμμα της συγκυβέρνησης, «δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και τον σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που τη διέπει».
«Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι' αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος».
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης «τον απόλυτο σεβασμό στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».
Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου» είχε γράψει λίγο νωρίτερα στα social media και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.
Τι υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ο κ. Κασιδιάρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προέβη στον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Μπαλτάκο, ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και απομαγνητοφωνημένο διάλογο, που όπως είπε, τον έχει στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και να διαλευκανθεί η καταγγελία, όμως ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο και για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του, λίγο αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε τις καταγγελίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον σε ότι τον αφορούν. «Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής», υπογράμμισε αναφερόμενος στην καταγγελία που αφορά όσα λέγονται για τον κ. Μπαλτάκο.
«Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά», ξεκαθάρισε σημειώνοντας ότι «πήρα μόνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση». «Άλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση», τόνισε.
Για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».
Π. Καμμένος: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Πάντως, ο κ. Καμμένος επανήλθε ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Όπως υποστήριξε, το βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη αποδεικνύει ότι «η κυβέρνηση ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής».
«Από την άλλη αποδεικνύεται ότι και η Χρυσή Αυγή ήταν συνομιλητής της κυβέρνησης. Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο; Σιρόπιασε το γλυκό;», πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.