Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΠΕ: «SOS» Task Force!

Θετικά αποφάσισε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, κατά τη συνεδρίαση της, στην παροχή τεχνογνωσίας από την Task Force, προκειμένου να υπάρξει απαγκίστρωση της Αυτοδιοίκησης από τον οικονομικό έλεγχο του κράτους (διαχειρίζεται το 96% των πόρων της) και τη γραφειοκρατία..
Η ΕΝΠΕ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να αποκτήσει η Task Force μια εικόνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, «που δεν την έχει ακόμα, είτε εσκεμμένα είτε αθέλητα».

 Όπως έλεγε περιφερειάρχης, «είναι ευκαιρία να μην πάνε στα υπουργεία και να τους κοροϊδεύουν, αλλά να είναι μέσα η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, και να συζητήσουν αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν είτε με τη γεωργία, είτε με την αποκέντρωση, είτε με τη χωροταξία, είτε με την πολεοδομία, είτε με την υγεία κτλ. Είναι μια ευκαιρία να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από μέρος περιφερειαρχών εκφράστηκε η άποψη πως θα μπορούσε αυτό να μη χρειαζόταν καν να γίνει, εάν η Ελληνική Πολιτεία πραγματικά αποφάσιζε να δημιουργήσει πραγματικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διοικητικές δομές. Δυστυχώς, όπως ειπώθηκε, «το σημερινό σύστημα δεν αφήνει την "Αυτοδιοίκηση" να αναπνεύσει, την κρατά δέσμια, και τη "μεταφέρει" όπου θέλει. Και ενώ όλοι σε πολιτικό επίπεδο συμφωνούν, όταν έρχεται η ώρας, ως διά μαγείας, το γραφειοκρατικό "σύστημα των Αθηνών" κλείνει όλες τις πόρτες και δεν αφήνει την Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει».

Το θέμα των λαθρομεταναστών, τελικά, δεν ετέθη καν ως θέμα, και αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη ειδική συνεδρίασή της, πιθανόν την Παρασκευή.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου