Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΕ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η  Ν.Δ.
Για «παροξυσμό λαϊκισμού» κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος, ιδίως, όπως είπε, μετά την 18η Μαρτίου, οπότε η ΝΔ ένιωσε ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων. Περιέγραψε επίσης τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ως λιτό, εστιαζόμενο στην στην προσωπική επαφή των στελεχών του Κινήματος με τους πολίτες και χωρίς αφισορύπανση, εκλογικά κέντρα, πλαστικές σημαίες και τόνους χαρτιού.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων, στα οποία η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση, ενώ τα έχει συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και τα έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της ΝΔ, στη Βουλή.
«Το τεκμήριο αθωότητας» έχει χαθεί για όλους, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής» που περιβάλλει το πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, βαδίζει προς τις εκλογές έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης και έχοντας ανακτήσει την δυνατότητα να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια.
Σημειώσε δε, ότι τόσο η παραδοσιακή Αριστερά όσο και η υπερσυντηρητική ακραία αντιπολίτευση δεν έχουν να προτείνουν καμία ρεαλιστική και υπεύθυνη λύση εξόδου από την κρίση «και αυτό», υποστήριξε, «το αντιλαμβάνονται και όσοι τους ακολουθούν, είτε απο επιλογή, είτε από αδράνεια».
Λιτός προεκλογικός αγώνας
Οσον αφορά στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι θα είναι λιτός, χωρίς αφισορύπανση, εκλογικά κέντρα, πλαστικές σημαίες και τόνους χαρτιού, ενώ προέταξε την προσωπική επαφή των στελεχών του Κινήματος με τους πολίτες, καθώς ο προεκλογικός αγώνας δεν μπορεί να είναι μόνο τηλεοπτικός ή διαδικτυακός.
Επίσης, είπε ότι τα ψηφοδέλτια του Κινήματος θα ανανεωθούν κατά 60%, με κριτήρια ενότητας, αξιοκρατίας, ανανέωσης και πίστης στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας οτι με τα ίδια κριτήρια θα στελεχωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος, το οποίο (ψηφοδέλτιο) δεν μπορεί να είναι προνόμιο του προέδρου ή να αποτελεί "έκπληξη" για το κόμμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε μεγάλη εκδήλωση του Κινήματος την ερχόμενη Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη, το κόμμα θα κινητοποιήσει επιστημονικές και πνευματικές δυνάμεις του Ελληνισμού για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ η έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας του κόμματος θα κηρυχθεί "επίσημα" την Παρασκευή, 6 Απριλίου με την σύγκληση του Εθνικού του Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση.

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου