Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλάτσι: Αποκάλυψη της προτομής του Μανώλη Γλέζου από τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο

 

Τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία  του Γαλατσίου, που ορίζεται από τις οδούς Παπαφλέσσα, Κυμοθόης, Σαπφούς, Πανδώρας, έγινε η αποκάλυψη της προτομής του Μανόλη Γλέζου ,του αγωνιστή της δημοκρατίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, της αυτοδιοίκησης και της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. 

Η τελετή έγινε παρουσία της συζύγου τού Μανώλη Γλέζου, του Απόστολου Κακλαμάνη  αλλά προπάντων πολλών απλών ανθρώπων και μάλιστα Ναξιωτών.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Ρούσση. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις για τον Μανώλη Γλέζο και όταν ζούσε και μετά τον θάνατό του. Ο δήμαρχος Γαλατσίου, που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, έδωσε μαθήματα δημοκρατικού ήθους, υπερκομματικής αντίληψης και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του Γλέζου στην πατρίδα και τον λαό μας. Στην ομιλία του τόνισε: «Η προτομή αυτή δεν είναι απλώς ένα μνημείο. Είναι ένα σύμβολο, ένα κομμάτι της ιστορίας που θα στέκεται εδώ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τον αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Ο Μανώλης Γλέζος θα είναι για πάντα παρών στη συλλογική μας μνήμη και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Το «Χραμάκι απεραθίτικο» δόνησε την εορταστική ατμόσφαιρα και απάλυνε τη συγκινητική τελετή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου