Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Τα «γυρίζει» ξανά ο Κασσελάκης: «Δεν αποσύρθηκε η επιστολή, το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο»

 


Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη χθεσινή άτακτη υποχώρηση στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ανυποχώρητη στάση των 17 μελών της Πολιτικής Γραμματείας στα εκβιαστικά διλήμματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν με άκομψο τρόπο από την Κουμουνδούρου.

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη που έστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα με την οποία τα καλούσε να

σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες», δεν έχει ανακληθεί, κάτι που ζήτησε μόνο ένα μέλος και το αίτημα απορρίφθηκε. Κανονικά αναρτημένο υπάρχει στην πλατφόρμα του iSYRIZA και το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε και την έντονη εσωκομματική κόντρα, καθώς θέτει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στην ταυτότητα, το όνομα, το λογότυπο του κόμματος.

«Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ» και ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον iSYRIZA», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

«Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο», πρόσθεσαν.

Σφοδρές αντιδράσεις

Ωστόσο, τα όσα μετέδωσαν πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου έχουν προκαλέσει νέα αναστάτωση στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε χθες στην εισ;hγησή του από τα κορυφαία στελέχη την εν λευκώ στήριξή τους μέχρι το 2027.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε χθες στη συνεδρίαση ότι «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση», προκειμένου να «στεγανοποιήσει» επικοινωνιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να επεκτείνει τη θητεία του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έως το 2027, ζητώντας προκαταβολικά πως δεν υπάρξει καμία μορφή προσωπικής του αμφισβήτησης.

Τότε, 17 από τα 24 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ανταπάντησαν ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή μέχρι το 2027 και ότι θα κριθούν όλοι στις Ευρωεκλογές. Για το λόγο αυτό, μετά την σημερινή διαρροή πως «Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη», κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, για τα όσα εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Το παρασκήνιο της επιστολής

Ακόμη πιο σφοδρές είναι την τελευταία ώρα οι αντιδράσεις στελεχών του καθοδηγητικού οργάνου, καθώς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν ανακάλεσε χθες την επιστολή του, μολονότι κάτι τέτοιο διαψεύδουν κατηγορηματικά πολλοί από τους συμμετέχοντες. Αντίθετα, όπως λένε, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Κασσελάκης την ανακάλεσε, για αυτό και όταν ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησε να τεθεί το θέμα της επιστολής σε ψηφοφορία, πάρα πολλά στελέχη του είπαν ότι δεν τίθεται θέμα, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος την απέσυρε.

«Η επιστολή του Προέδρου, ανακλήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα. Κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου άρα η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός και εκτός τόπου και χρόνου» αναφέρουν στελέχη που μετείχαν χθες στο όργανο, τοποθετούμενα απέναντι στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να συνηγόρησε στο γεγονός ότι το Συνέδριο που ξεκινά αύριο θα κινηθεί στις θέσεις που διαμορφώθηκαν από τον προσυνεδριακό διάλογο, όπως επιβεβαιώνει και η διαρροή της Κουμουνδούρου, αφήνοντας προσώρας στην άκρη καταστατικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου