Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Κ. Σακελλαροπούλου για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα


 Ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια δέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελλαροπούλου, με φόντο τη συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο και το νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ισότητα στο γάμο.

Η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά. Σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά, υπογράμμισε η Πρόεδρος της

Δημοκρατίας, σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Το Μαξίμουεπεξεργάζεται πλέον όλα τα δεδομένα για τα επόμενα βήματα, μετά και την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη που όρισε το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

[kath-read-more post="562825156"]

Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός επανήλθε στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πως σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να διχάσει, αλλά να διευθετήσει ένα ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Εχω ήδη εξηγήσει τι θα περιλαμβάνει και τι δεν θα περιλαμβάνει η νομοθετική μας πρωτοβουλία. Θέλω απλώς να επαναλάβω από εδώ ότι πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου