Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

 Η Κεντροαριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση...


Ισχυρή Κεντροαριστερά, προκειμένου να τελειώσει ο ‘μεγάλος περίπατος’ της αλαζονείας της κυβέρνησης της ΝΔ, ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ...που περιέγραψε άλλωστε ως όραμά του, η Κεντροαριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση με σκοπό να κάνει την Ελλάδα μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με καθολικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και ανθεκτική ανταγωνιστική οικονομία που θα ανοίξει καλές θέσεις εργασίας.

«Είμαι ένας νέος άνθρωπος. Ανέλαβα την ηγεσία της παράταξής μας σε δύσκολες συνθήκες. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει βήματα προόδου, ανανέωσης, στιβαρότητας και καθαρών – συγκεκριμένων θέσεων», είπε, μεταξύ πολλών άλλων, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον Real FM. Ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι θα μείνει μακριά από πελατειακές λογικές, τύπου να φέρει ανθρώπους στο προσκήνιο και να τους κάνει στη συνέχεια υπουργούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι θα περπατήσει τον δύσκολο δρόμο της συνέπειας και της αξιοπρέπειας μέχρι τέλους, με ανθρώπους με τους οποίους έχει κοινές αγωνίες και κοινή ιδεολογική βάση. «Δεν θα κάνω κανέναν υπουργό», είπε, «ο καθένας, με τη δική του προσπάθεια, ας έρθει κοντά μας να χτίσουμε τη σύγχρονη, μεγάλη Κεντροαριστερά». Τονίζοντας μάλιστα ότι «η σημερινή -τυπικά- αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να είναι χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, διότι παίζει επικοινωνιακά, λαϊκίστικα», απευθύνθηκε στη βάση του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και σε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στο προοδευτικό πρόσημο άσκησης πολιτικής, όπως είπε. «Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει από την αλαζονεία της πολλές κακές συνήθειες. Για αυτό, ισχυρή κεντροαριστερά, για να τελειώσει αυτός ο περίπατος της αλαζονείας», είπε, συνδέοντας τη συζήτηση με το θέμα της τροπολογίας που μετέτρεψε την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» σε «Ανάπλαση ΑΕ», διευρύνοντας τις αρμοδιότητές της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και αφήνοντας εκτός Διοικητικού Συμβουλίου τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

«Στον κ. Μητσοτάκη δεν άρεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάνει ό,τι συνήθως. Θέλει να ελέγχει τα πάντα. Δεν δέχεται ότι ηττήθηκε στον Δήμο της Αθήνας και του αφαιρεί αρμοδιότητες», είπε, υποστηρίζοντας ότι στο εξής για τα έργα που εκτελούνται στα όρια του Δήμου της Αθήνας δεν θα είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος. «Βέβαια, όσο ήταν Δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης, είχε την αρμοδιότητα για όλα!», συνέχισε, συνδέοντας και με άλλες υποθέσεις, όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπου η κυβέρνηση επέλεξε κατά τον ίδιο την τακτική της συγκάλυψης. «Διαφωνώ φύσει - θέσει με αυτό το μοντέλο διοίκησης, που δεν είναι σύγχρονο, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό και δεν υπηρετεί τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον. Υπηρετεί μόνο την καρέκλα του κ. Μητσοτάκη», είπε, αναδεικνύοντας τις διαφορές τους...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου