Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ενα ξεχωριστό συμπόσιο κρασιού με επίκεντρο τη Νάξο

 


Το προσεχές Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε έναν από τους ωραιότερους χώρους της Νάξου σε επίπεδο Εστίασης, το Avaton στην ταράτσα της πάλαι ποτέ Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί Wine Symposium.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το κρασί της Νάξου μέσα από την δράση τριών οινοποιών του νησιού αλλά και να γευτούν γεύσεις και αρώματα οίνου που θα έρθουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά, η Κρήτη, η Ικαρία αλλά και άλλες περιοχές

Κι όχι μόνο. Γιατί όταν υπάρχει το κρασί, τότε οφείλει να το συνοδεύσουν τα πλούσια τοπικά προϊόντα της Νάξου. Από ποικιλίες τυριών (σ.σ. τρία τυροκομεία θα δώσουν το “παρών”) και αλλαντικών έως το Κίτρο αλλά και άλλα προϊόντα.

Υψηλοί καλεσμένοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια μεταφέροντας εμπειρίες και γνώσεις γύρω από το κρασί ενώ όπως μας ενημέρωσε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την όλη δράση “είναι δυνατόν να είμαστε στο νησί του Διόνυσου και να μην αναδεικνύουμε το κρασί μας; Ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε”

Όσο για το όνομα της εκδήλωσης; “Μεθύρες”, τα πιθάρια όπου οι παππούδες μας διατηρούσαν λάδι και κρασί.  Και η Νάξος είχε την πολυτέλεια να έχει και από τα δύο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου